Τοπικά

«Πάγωμα» κρατήσεων στα ξενοδοχεία της Μαγνησίας λόγω προσφυγικού “Θ”

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
(φωτό αρχείου)

Ιδιαίτερα ανήσυχοι εμφανίζονται οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας λόγω του «παγώματος» που επικρατεί εδώ και ένα μήνα στις κρατήσεις δωματίων ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου. Έτσι η υψηλή πληρότητα κοντά στο 80% που σημειώθηκε στο τριήμερο της Αποκριάς ήταν ένα πολύ μικρό ευχάριστο διάλειμμα.

Οι ξενοδόχοι φοβούνται ότι οι εικόνες απελπισίας και έντασης στα ελληνικά σύνορα με τους πρόσφυγες οι οποίες κάνουν το γύρο του κόσμου καθημερινά, αποθαρρύνουν τους τουρίστες για να έρθουν στη χώρα μας το καλοκαίρι και να περάσουν όμορφα. Ειδικά για τη χερσαία Μαγνησία το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο, αφού εξαρτάται και από τον οδικό τουρισμό, δηλαδή την έλευση χιλιάδων τουριστών από τα Βαλκάνια αλλά και άλλες χώρες.
Στο ερώτημα, αν έχουν ακυρωθεί κρατήσεις για το καλοκαίρι λόγω του προσφυγικού, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Γιώργος Ζαφείρης, απάντησε πως «κρατήσεις δεν έχουν ακυρωθεί, γιατί απλούστατα δεν έχουν υπάρξει. Δυστυχώς εδώ και ένα μήνα παρατηρείται ένα «πάγωμα» στις κρατήσεις που μας ανησυχεί και προβληματίζει πάρα πολύ. Άλλες χρονιές οι ενδιαφερόμενοι που ήθελαν να κλείσουν πιο φθηνά πακέτα διακοπών, έμπαιναν στο διαδίκτυο και έκαναν κρατήσεις ή επικοινωνούσαν τηλεφωνικά. Το προσφυγικό και οι εικόνες «πολέμου» από τα ελληνικά σύνορα που κάνουν το γύρο του κόσμου, μας δημιουργούν πρόβλημα, καθώς κάποιος το σκέπτεται να κατέβει στην Ελλάδα.
Πολύ φοβόμαστε ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση μέχρι τέλος του μηνός, οι τουρίστες από τα Βαλκάνια και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, θα μετακινηθούν σε άλλα τουριστικά μέρη και ο ελληνικός τουρισμός θα καταρρεύσει. Χρειάζονται άμεσες παρεμβάσεις από την ελληνική πολιτεία, ώστε να βελτιωθούν τα πράγματα και να διασωθεί ο τουρισμός για φέτος. Ιδίως για την περιοχή μας που εξαρτιόμαστε σε σημαντικό βαθμό και από τον οδικό τουρισμό».
Μέσα στο γενικό κλίμα ανησυχίας που επικρατεί στους ξενοδόχους, το τριήμερο της Αποκριάς αποτέλεσε μια νότα αισιοδοξίας για τους ξενοδόχους. Ο κ. Ζαφείρης ανέφερε πως κατά μέσο όρο η πληρότητα στα ξενοδοχεία της χερσαίας Μαγνησίας κυμάνθηκε στο τριήμερο της Αποκριάς γύρω στο 80%, ποσοστό πολύ ικανοποιητικό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το