Αθλητισμός

Παγκόσμιο στίβου: Οι σπρίντερ παραπονέθηκαν για τις κάμερες που δείχνουν απόκρυφα σημεία

Πριν την έναρξη του παγκοσμίου πρωταθλήματος η IAAF υπερηφανευόταν πως μεταξύ των καινοτομιών της νέας διοργάνωσης θα ήταν τα εντυπωσιακά εφέ στην παρουσίαση των αθλητών αλλά και οι πρωτοποριακές εικόνες από το σημείο εκκίνησης των αγώνων.
Ωστόσο οι εικόνες από τις κάμερες που έχουν τοποθετηθεί ακριβώς στο σημείο εκκίνησης έχουν σιωπηρά περιοριστεί μετά από καταγγελίες αθλητριών πως μεταδίδονται δημόσια οι ευαίσθητες περιοχές τους με αποτέλεσμα να αισθάνονται ανγχωμένες και να αποσυντονίζουν την σκέψη τους πριν τον αγώνα.

Οι αθλήτριες δεν συμμερίζονται τον ενθουσιασμό για τη νέα τεχνολογία που δηλώνει ότι οι κάμερες αποκάλυψαν περισσότερα από ό.τι είχαν την πρόθεση να δείξουν.
Οι Γερμανίδες σπρίντερς Τατιάνα Πίντο και Τζίνα Λουκενκέμπερ εξέφρασαν την αντίθεση τους στην ύπαρξη καμερών με πλάνα κοντινής λήψης και μετέφεραν τη δυσαρέσκεια τους στην ομοσπονδίας τους.

«Θεωρώ πολύ δυσάρεστο να προχωρήσω πάνω στις κάμερες αυτές καθώς μπαίνω στα μπλοκ που φορούν αυτά τα σπάνια ρούχα», δήλωσε η Λουκενκέμπερ
Εκπρόσωποι της Γερμανικής Ομοσπονδίας Στίβου (DLV) επικοινώνησαν με την IAAF και έθεσαν το θέμα ζητώντας την άμεση λύση με περιορισμό των τηλεοπτικών πλάνων.

https://www.instagram.com/p/B3EneaIhD7c/?utm_source=ig_embed

Μετά από διαπραγματεύσεις η IAAF δέχτηκε να περιοριστούν τα πλάνα και να μεταδίδονται μόνο από τα πόδια των αθλητών και όχι από άλλο σημείο του σώματος.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το