Τοπικά

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής στο Γυμνάσιο Ευξεινούπολης – Θεατρικό έργο από μαθητές για την αξία των φρούτων-λαχανικών

Την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής 2020 γιόρτασαν με εκδήλωση στο Γυμνάσιο Ευξεινούπολης. Σε σχετική ανακοίνωση της διευθύντριας του σχολείου κ. Μαρίας Σταυραντώνη αναφέρονται:
«Η 16η Οκτωβρίου έχει οριστεί διεθνώς, ως Ημέρα Διατροφής. Κάθε χρόνο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας, επικεντρώνεται σε ένα θέμα που συμβάλλει στην επίτευξη του βασικού του στόχου, δηλαδή την εξάλειψη της πείνας από τον πλανήτη. Το φετινό σύνθημα είναι «Grow, nourish, sustain. Together», δηλαδή «Καλλιεργούμε, τρεφόμαστε, διατηρούμε. Μαζί».
Στο πλαίσιο λοιπόν της αειφορίας και της ελαχιστοποίησης της σπατάλης φυσικών πόρων για τη δημιουργία της τροφής μας, οι μαθητές της Α’ τάξης του Γυμνασίου Ευξεινούπολης με την καθηγήτρια της Οικιακής Οικονομίας κ. Κουτσομήτρου Θεοδώρα, εμπνεύστηκαν ένα μικρό θεατρικό έργο, με πρωταγωνιστές τα φρούτα και κεντρικό μήνυμά του την αξία των φρούτων και των λαχανικών στην καθημερινή διατροφή. Με αρκετές δόσεις χιούμορ, τα φρούτα προσπαθούν να επιβιώσουν σε έναν κόσμο που καταδικάζει τα «άσχημα» τρόφιμα, με αποτέλεσμα αυτά να μην επιλέγονται από τους καταναλωτές και να καταλήγουν, δυστυχώς, στα σκουπίδια.

Το θεατρικό παρουσιάστηκε στο Γυμνάσιο Ευξεινούπολης στις 26 Οκτωβρίου 2020, στο πλαίσιο δράσεων για την ημέρα διατροφής, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας από τον Covid-19.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Νόμπελ Ειρήνης για το 2020, απονεμήθηκε στο Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ, με στόχο την αποτροπή της πείνας ως εργαλείο πολέμου.
Η κ. Κουτσομήτρου Θεοδώρα, ΠΕ80, έγραψε τα κείμενα και επιμελήθηκε τη σκηνοθεσία. Η κ. Γκαραγκούνη Παυλίνα, ΠΕ08, επιμελήθηκε την κατασκευή των μαριονεττών. Έπαιξαν οι μαθητές της Α’ Γυμνασίου: Βαλαμούτης Λάζαρος, Γιαβρούτας Αποστόλης, Γοδινοπούλου Κατερίνα, Καραδήμου Κωνσταντίνα, Καραπτσιά Ελένη, Χατζέλας Γιάννης.
Ο Σύλλογος Διδασκόντων και η διευθύντρια του Γυμνασίου Ευξεινούπολης συγχαίρουν τους μαθητές και τις εκπαιδευτικούς για την εξαιρετική παρουσίαση» καταλήγει η ανακοίνωση.

Εθελοντική αιμοδοσία στον Αλμυρό
Αποσκοπώντας στην ενίσχυση των αποθεμάτων σε αίμα, οι Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών Επαρχίας Αλμυρού, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Μαγνησίας και η Α.Ε. Δήμητρα Ευξεινούπολης συνδιοργανώνουν έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία και καλούν όσους εθελοντές αιμοδότες επιθυμούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες αυτής της δύσκολης περιόδου, να προσέλθουν την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου στην πλατεία Αλμυρού, στις 16.30.
H αύξηση των κρουσμάτων της πανδημίας Covid-19 φαίνεται δυστυχώς ότι επηρεάζει μεταξύ άλλων και τα αποθέματα αίματος της χώρας μας.
Η αιμοληψία θα διενεργηθεί αποκλειστικά από εξειδικευμένο προσωπικό της κινητής μονάδας αιμοληψίας και όλες οι μονάδες αίματος θα συγκεντρωθούν για τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Μαγνησίας και θα διατεθούν για την κάλυψη των μεταγγίσεων καρκινοπαθών συνανθρώπων μας του Νομού Μαγνησίας. Κατά τη διάρκεια της αιμοληψίας θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εθελοντών αιμοδοτών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το