Τοπικά

«Παγίδες» στο “Ελικοδρόμιο” – Εκτεθειμένα καλώδια και αναποδογυρισμένους κάδους κατέγραψε ο φακός της «Θ»

Χώρος εκτόνωσης μέσα στην καραντίνα αποτελεί για χιλιάδες Βολιώτες το Ελικοδρόμιο /Πάρκο Ανδρέας Βαλαχής. Μία όαση πρασίνου στη Νέα Ιωνία που χειμώνα και καλοκαίρι σφύζει από ζωή. Καθημερινά εκατοντάδες συμπολίτες μας επισκέπτονται το πάρκο για τη σωματική τους άσκηση, φιλόζωοι βγάζουν βόλτα τα κατοικίδιά τους και γονείς φέρνουν τα παιδιά τους για να παίξουν στις κούνιες. Νεαροί παίζουν μπάσκετ ή τρέχουν στα μονοπατάκια, παιδιά κάνουν βόλτα με τα ποδήλατά τους. Την ημέρα των Θεοφανίων, εξαιτίας και του καλού καιρού, στο πάρκο είχαν καταφύγει πολίτες κάθε ηλικίας.
Και ενώ το μεγαλύτερο μέρος του πάρκου είναι αρκετά περιποιημένο από τις υπηρεσίες του Δήμου και οι πολίτες προσπαθούν να το διατηρήσουν καθαρό, παρόλα αυτά υπάρχουν σημεία μέσα στο πάρκο που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα για μικρά παιδιά.

 

Ο φακός της «Θ» βρέθηκε χθες το πρωί στο «Ελικοδρόμιο» μετά από καταγγελίες περιοίκων για φθορές. Όπως φαίνεται και από την αντίστοιχη φωτογραφία, ασυνείδητοι πολίτες έριξαν τους δύο κάδους απορριμμάτων και τον έναν κάδο ανακύκλωσης που βρίσκονται κοντά στα γήπεδα. Οι σακούλες έπεσαν στο γρασίδι και τα σκουπίδια ασχήμαιναν το πάρκο. Μητέρες με καροτσάκια περνούσαν δίπλα από το σημείο και απορούσαν με ποια λογική κάποιος αποφάσισε να «ξαπλώσει» τους κάδους στο δάπεδο.

Γι αυτό όμως που διαμαρτύρονται περισσότερο οι γονείς είναι τα καλώδια που βρίσκονται εκτεθειμένα και φοβούνται μην τα ακουμπήσουν τα παιδιά τους. Άγνωστο ποιος ξήλωσε τα καπάκια που κρατούσαν στο εσωτερικό των στύλων τα καλώδια με αποτέλεσμα αυτά να κρέμονται ή να βρίσκονται εκτεθειμένα στο πάτωμα.
Ακόμη, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, σημεία στο πάρκο που σχηματίζουν διαδρόμους, πρέπει να αποκατασταθούν, καθώς οι πλάκες έχουν «τινάξει» και έχουν πέσει στον δρόμο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το