Κόσμος

Ουκρανία: Για πρώτη φορά εκτός των «ορίων» του Κιέβου ο Ζελένσκι – Επισκέφθηκε στρατιώτες στο Χάρκοβο

O πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι επισκέφτηκε την Κυριακή στρατιώτες που μάχονται στην πρώτη γραμμή των πολεμικών συγκρούσεων στο Χάρκοβο, που βρίσκεται στα βορειοανατολικά της χώρας, όπως ανακοίνωσε το προεδρικό γραφείο.

Η επίσκεψη σηματοδοτεί την πρώτη επίσημη εμφάνισή του, εκτός της περιοχής του Κιέβου, από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου.

Ουκρανία: Για πρώτη φορά εκτός των «ορίων» του Κιέβου ο Ζελένσκι – Επισκέφθηκε στρατιώτες στο Χάρκοβο-1

«Θέτετε σε κίνδυνο τις ζωές σας, για όλους εμάς και για τη χώρα μας», αναφέρει η ηλεκτρονική σελίδα του προεδρικού γραφείου της Ουκρανίας, που επικαλείται τη δήλωση του Ζελένσκι, προσθέτοντας ότι απένειμε αριστεία, αλλά και δώρα στους στρατιώτες.

Ουκρανία: Για πρώτη φορά εκτός των «ορίων» του Κιέβου ο Ζελένσκι – Επισκέφθηκε στρατιώτες στο Χάρκοβο-1
Ουκρανία: Ο πόλεμος που «συρρικνώθηκε» και το αγκάθι της απώλειας εδαφών
Όπως μεταδίδει το Reuters, πάντως, αρκετές δυνατές εκρήξεις ακούστηκαν στην πόλη, μετά από την επίσκεψη του Ουκρανού προέδρου.

Συνεχίζονται οι μάχες στο Σεβεροντονέτσκ
Την ίδια ώρα, οι μάχες για την πόλη Σεβεροντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας συνεχίζονται, με τις ρωσικές δυνάμεις να πραγματοποιούν χθες επιθέσεις, ανακοίνωσε νωρίτερα το γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας.

«Με τη χρήση πυροβολικού, οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιχειρήσεις επίθεσης στην περιοχή της πόλης Σεβεροντονέτσκ», ανέφερε το γενικό επιτελείο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων σε ανάρτησή του στο Facebook. «Οι μάχες συνεχίζονται».,
Υπενθυμίζεται ότι οι ρωσόφωνοι αυτονομιστές της επαρχίας Ντονέτσκ (η οποία, μαζί με τη γειτονική επαρχία Λουγκάνσκ, συναποτελεί το Ντονμπάς) ανακοίνωσαν την Παρασεκυή ότι κατέλαβαν τη μικρή, αλλά σημαντική πόλη Λιμάν, σιδηροδρομικό κόμβο και εφαλτήριο για τις γειτονικές, πολύ σημαντικότερες πόλεις Σλοβιάνσκ και Κραματόρσκ που εξακολουθεί να ελέγχει ο ουκρανικός στρατός.

Την άλωση του Λιμάν αναγνώρισε ο Ολεξέι Αρέστοβις, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προσθέτοντας ότι «αυτό δείχνει, κατ’ αρχήν, το αναβαθμισμένο επίπεδο της επιχειρησιακής διαχείρισης και των τακτικών ικανοτήτων του ρωσικού στρατού».

Πηγή:kathimerini

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το