Ελλάδα

Οξεία αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες

nd siriza

Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση της κυβέρνησης με την αξιωματική αντιπολίτευση για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, με τον αρμόδιο υπουργό Επικρατείας να ανταλλάσσει πυρά με τη ΝΔ και να διαβεβαιώνει ότι ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί με επιτυχία.

Απαντώντας στη Συγγρού που ανακοίνωσε πως όταν επιστρέψει στην εξουσία θα καταργήσει τον σχετικό νόμο, ο κ. Παππάς κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση ότι θέλει να αναστήσει την «ντροπή της ασυδοσίας και της μη αδειοδότησης».
«Αυτό δε θα συμβεί. Ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί με επιτυχία και η ΝΔ θα βρίσκεται για πολλά χρόνια στην αντιπολίτευση», τονίζει ο υπουργός Επικρατείας.
Με νεότερη ανακοίνωσή της, η ΝΔ επανέρχεται στο ζήτημα, ανταποδίδοντας τα πυρά και κατηγορώντας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ότι στήνουν σύστημα διαπλοκής και τον κ. Παππά ότι θέλει να γίνει νέος “αυτοκράτορας των ΜΜΕ”.
«Το Σύνταγμα δεν είναι λάστιχο για να το ξεχειλώνει ο κ. Παππάς και η παρέα του», αναφέρει η Συγγρού και προσθέτει ότι «η συνταγματική τάξη πολύ γρήγορα θα αποκατασταθεί από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».
«Ο ρόλος του εκπροσώπου της διαπλοκής είναι ο μόνος που ταιριάζει στη ΝΔ», είναι το νέο σχόλιο που επεφύλασσε ο ΣΥΡΙΖΑ για την ανακοίνωση της Ν.Δ. σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες. «Η ΝΔ είναι αυτή που επί δεκαετίες -μαζί με το ΠΑΣΟΚ- άφησαν ένα ραδιοτηλεοπτικό τοπίο χωρίς νόμιμες άδειες, χωρίς κανόνες, έρμαιο στα συμφέροντα της διαπλοκής», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι «η ΝΔ συστηματικά απαξίωσε και παραβίασε το Σύνταγμα για χάρη των ίδιων συμφερόντων και της επιθυμίας της να μην υπάρξει καμία νομιμότητα στο χώρο των τηλεοπτικών ΜΜΕ» και «είναι η ίδια που μπλοκάρισε και τη συγκρότηση του ΕΣΡ, στην προσπάθειά της να σαμποτάρει την αδειοδότηση». «Δεν της βγήκε», σχολιάζει η Κουμουνδούρου προσθέτοντας ότι «τώρα η ΝΔ παριστάνει τον εκπρόσωπο της συνταγματικής νομιμότητας, χωρίς να πείθει κανέναν. Ο ρόλος του εκπροσώπου της διαπλοκής είναι ο μόνος που της ταιριάζει».
Αίσθηση πάντως έχει προκαλέσει η δήλωση του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, ότι πρωτοκλασάτος υπουργός τού μετέφερε ότι η τηλεόραση του Σκάι θα κλείσει.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του Φαλήρου, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως «πρόκειται για πρωτοκλασάτο υπουργό. Μου είπε μην ανησυχείς, ο Σκάι θα κλείσει οπωσδήποτε, δεν τον αφήνουμε με τίποτα να παίζει» και κατέληξε λέγοντας: «Ο νόμος έχει φτιαχτεί για να κλείσει η τηλεόραση του Σκάι».

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το