Παραπολιτικά

Οverdose «Θ»

Η επιβίωση της Κυβέρνησης δεν κρίθηκε από την επιστολική ψήφο της Ζέτας Μακρή για τα «κόκινα δάνεια». Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη όμως βρήκε ευκαιρία να επιτεθεί στη συνάδελφό της από τη Νέα Δημοκρατία.
Οι λόγοι; Καθαρά προσωπικοί. Η ίδια η κ. Χρυσοβελώνη δηλώνει άλλωστε σήμερα στη «Θ» ότι δεν της προτάθηκε, αλλά ακόμα και αν αυτό συμβεί, δεν πρόκειται ποτέ να επιστρέψει στη Ν.Δ, οπότε έβαλε τέλος στα σενάρια που τις ήθελαν ανταγωνίστριες στο ίδιο ψηφοδέλτιο.
Εμπρηστικές δηλώσεις, δηλητήριο, υπαινιγμοί, συνέθεσαν το σκηνικό της σύγκρουσης… Η αφορμή που προκάλεσε τη σύγκρουση ήταν δυσανάλογη της έντασης που ακολούθησε.
Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη «πέταξε το γάντι» και η Ζέτα Μακρή το σήκωσε.
Η βουλευτής των ΑΝΕΛ έριξε νερό στο μύλο όλων εκείνων που υποστηρίζουν ότι η Βουλή είναι ένα περιβάλλον χωρίς νομιμοποίηση, όπου «λαμογιές» γίνονται στις ψηφοφορίες ακόμη και χωρίς ουσιαστικό λόγο. Έθεσε υπό αμφισβήτηση τους κανόνες που ισχύουν ακόμα και μέσα στο Κοινοβούλιο για να δηλώσει ότι στη Ν.Δ. είναι πολιτικοί απατεώνες. Εάν δεν το κατάλαβε, έθεσε υπό αμφισβήτηση τη λειτουργία ενός συστήματος στο οποίο η ίδια μετέχει.
Η Ζέττα Μακρή της απάντησε με πολλούς υπαινιγμούς για την προσωπική πολιτική της διαδρομή και την ηθική πολιτική της υπόσταση… για να απαντήσει η Μαρίνα Χρυσοβελώνη ότι θα τα πούνε στα δικαστήρια.
Το δηλητήριο μεταξύ τους, δεν έχει ημερομηνία λήξης.
Ένα δηλητήριο που σε μικρές δόσεις εθίζει τους πολίτες στην απαξίωση της πολιτικής. Σε μεγάλες δόσεις τη «σκοτώνει».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το