Τοπικά

Όσα έγιναν στο Γηροκομείο του Βόλου από τους αντιεξουσιαστές – Τι δηλώνει ο πρόεδρος Παύλος Πάνος

Στο Γηροκομείο του Βόλου εισέβαλε σήμερα το μεσημέρι ομάδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αιφνιδιάζοντας τους ηλικιωμένους και τους εργαζόμενους. Η ομάδα των 20 περίπου ατόμων δήλωσαν μέλη του Ρουβίκωνα και ανακοίνωσαν πως εισέβαλαν για να διαμαρτυρηθούν για την έξωση του Γηροκομείου προς τον 33χρονο που δεν καταβάλει τα ενοίκια επτά μηνών στο Ίδρυμα και κινδυνεύει να μείνει στον δρόμο με την 8χρονη κόρη του, παρότι η διοίκηση του Γηροκομείου δεν υλοποίησε την απειλή για έξωση ποτέ.
«Αν προχωρήσετε στην έξωση θα δείτε τι θα γίνει», είπαν στον διευθυντή Γιάννη Τρυφωνόπουλο.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ιδρύματος κ. Παύλος Πάνος στην e-thessalia.gr: «Δεν πέταξαν τρικ , δεν έγραψαν με σπρέι . Μόνο απείλησαν για γενικώς και αορίστως. Εγώ έδωσα εντολή να καλέσει ο διευθυντής την Αστυνομία. Εμείς είμαστε φιλανθρωπικό σωματείο και πρέπει να ζήσουμε τους φιλοξενούμενους γέροντες. Δεν είμαστε ούτε εφορία, ούτε ΙΚΑ για να μας κάνουν επιθέσεις. Όποιος θέλει να ενημερωθεί για την υπόθεση του 33χρονου, ας επικοινωνήσει μαζί μου. Οι εργαζόμενοι τρόμαξαν και εύχομαι όσοι από τους 129 ηλικιωμένους ήταν μπροστά στο περιστατικό, να μην ταράχτηκαν. Σε ότι αφορά την υπόθεση με τον 33χρονο ενημερώθηκα την προηγούμενη Πέμπτη ότι εξασφάλισε τα χρήματα για τα ενοίκια, αλλά στο Γηροκομείο δεν κατατέθηκαν. Αν θέλει όλοι μαζί να βοηθήσουμε το παιδάκι του, ευχαρίστως.
Αν θέλει να βρει λύση να μείνει αλλού, επίσης θα βοηθήσουμε. Δεν μπορεί όμως κανένας να οφείλει στο Γηροκομείο. Αντιλαμβάνεται κανείς τις υποχρεώσεις του Γηροκομείου απέναντι στους χρήστες του; αναρωτήθηκε.

«Παρ’ όλη τη συμπεριφορά που επέδειξαν προς το ίδρυμα, είναι άνθρωποι που ζουν στην κοινωνία. Καλό είναι να μάθουν πρώτα τι συμβαίνει και μετά να κάνουν εισβολές. Όποιος θέλει να μάθει για την περίπτωση την συγκεκριμένη και το Γηροκομείο γενικώς, μπορεί να με καλέσει στο τηλέφωνο», ανέφερε.

Το ιστορικό
Tην πόρτα του Γηροκομείου πέρασαν λίγο πριν τις 4 το μεσημέρι περίπου 20 άτομα χωρίς να έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους. Η πλειοψηφία εισέβαλε στα γραφεία της διοίκησης ενώ κάποιοι παρέμειναν στον προαύλιο χώρο.
Τα μέλη της ομάδας δήλωσαν ότι ανήκουν στον «Ρουβίκωνα» και μίλησαν με τον διευθυντή του ιδρύματος Γιάννη Τρυφωνόπουλο καθώς ο πρόεδρος του Γηροκομείου Βόλου Παύλος Πάνος δεν βρισκόταν στο κτίριο εκείνη την ώρα. Τουλάχιστον τα δύο από τα 20 μέλη είναι γυναίκες.

H ομάδα των 20 ατόμων εισέβαλε στο Γηροκομείο για την περίπτωση 33χρονου Βολιώτη που διαμένει σε διαμέρισμα ιδιοκτησίας του ιδρύματος μαζί με την 8χρονη κόρη του και δεν καταβάλλει τα ενοίκια.Ο 33χρονος κινδυνεύει να βρεθεί στον δρόμο μαζί με την 8χρονη κόρη του καθώς δεν έχει καταβάλει ενοίκια επτά μηνών και χρωστάει 1.378 ευρώ.
Τα μέλη της ομάδας δεν προκάλεσαν ζημιές στο κτίριο, δεν πέταξαν φέιγ βολάν και δεν έγραψαν συνθήματα.
Ωστόσο, προειδοποίησαν τη διοίκηση να μην προχωρήσει στην έξωση γιατί θα επιστρέψουν.

Σε ανάρτησή της η Ελευθεριακή πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης –  Αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας αναφέρει για τη σημερινή παρουσία του στο Γηροκομείο:

“Μερικές από τις πολλές μορφές οικονομικής τρομοκρατίας του κεφαλαίου και του κράτους απέναντι στις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες είναι οι κομμένες συντάξεις και μισθοί, η επιβολή αβάσταχτης φορολογίας, η ανεργία, οι απειλές των εισπρακτικών, οι εξώσεις και οι πλειστηριασμοί σπιτιών. Αυτο το περιστατικό είναι ένα ακόμα ανάμεσα σε σωρούς άλλων, λίγο πολύ διαφορετικών αφηγήσεων γύρω από το ίδιο επίδικο : Ζούμε σε ένα σύστημα που χτίζει σπίτια και αφήνει ανθρώπους χωρίς στέγη. Η στέγαση δεν είναι ελεημοσύνη, δεν είναι εμπόρευμα για συσσώρευση πλούτου, είναι κοινωνικό δικαίωμα χωρίς εξαιρούμενους/ες και αποτελεί συλλογική διεκδίκηση για μια ζωή με αξιοπρέπεια.

Προειδοποιούμε προέδρους, διευθυντές, και πάσης φύσεως φερέφωνά τους, ότι οι επιθέσεις στην τάξη μας είναι επιθέσεις σε κάθε έναν και κάθε μία μας ξεχωριστά, και ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΕΣ”

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το