Ελλάδα

Ορκίζεται ο Κουίκ, µεγαλώνει η κόντρα Καμμένου-κυβέρνησης

Νέα επεισόδια στις φραστικές κόντρες του Πάνου Καµµένου µε τον ΣΥΡΙΖΑ αναµένεται να πυροδοτήσει η ορκωµοσία ως βουλευτή του υφυπουργού Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, που αναµένεται σήµερα

Θυµίζουµε ότι θα αντικαταστήσει τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Θανάση Παπαχριστόπουλο, ο οποίος κοινοποίησε την παραίτησή του µετά την ψήφιση του πρωτοκόλλου ένταξης της ΠΓ∆Μ στο ΝΑΤΟ, ως πρώτος επιλαχών. Επίσης αναµένεται και τυπικά να δροµολογηθούν οι διαδικασίες διάλυσης της ΚΟ των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, αφού δεν πληρούν τα κριτήρια του άρθρου 15 παράγραφος 2 του Κανονισµού της Βουλής, που απαιτεί πέντε βουλευτές εκλεγµένους µε το ίδιο κόµµα.

Το θέµα σχολίασε σε χθεσινές δηλώσεις του ο Πάνος Καµµένος λέγοντας µεταξύ άλλων πως «η κατάργηση της ΚΟ των ΑΝΕΛ µε την οποία µε απειλούν σηµαίνει ότι θα αποσυρθούν οι αστυνοµικοί που έχουν αναλάβει τη φύλαξή µου. Και τούτο την ώρα που απειλούµαι πολλαπλώς. Κατέχω µυστικά ως τέως υπουργός Αµυνας». Παράλληλα άσκησε έντονη κριτική στον πρώην κυβερνητικό εταίρο σηµειώνοντας πως «απεδείχθη ότι ο πρωθυπουργός όχι µόνο το γνώριζε, αλλά ουσιαστικά ο ίδιος είχε φροντίσει να απαλλοτριώσει έναν έναν τους βουλευτές των ΑΝΕΛ µε προσφορά ανταλλάγµατα σε κυβερνητικές θέσεις». Μάλιστα σχολίασε ότι «εγώ του έµαθα τα πουράκια, αλλά τώρα το γύρισε στα Cohiba».

Ο Πάνος Καµµένος έστρεψε τα πυρά του και στον υφυπουργό Εξωτερικών λέγοντας ότι «ο Κουίκ γύριζε σε Αυστραλία και Αµερική και µίλαγε για το ιερό όνοµα της Μακεδονίας και γονάτιζε στα µνηµεία. Τελικά από το τζετ λαγκ της εξουσίας, και όχι µόνο, µέθυσε».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ συνέχισε τις προσωπικές επιθέσεις στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, υποστηρίζοντας πως «έχει αποδείξει ότι είναι ο χειρότερος πρόεδρος που έχει περάσει ποτέ», αποδίδοντάς του µεθόδευση για τη διάλυση της ΚΟ των ΑΝΕΛ. Τέλος εξέφρασε την αποδοκιµασία του για την κυβερνητική τακτική στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, λέγοντας ότι «είναι τιµή µου που η αποχώρησή µου ικανοποίησε τους Τούρκους».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το