Πολιτισμός

«Η όπερα της πεντάρας» από τη Θεατρική Ομάδα της ΕΛΜΕ

«Η Όπερα της πεντάρας», το αριστουργηματικό έργο των Μπέρτολντ Μπρέχτ και Κουρτ Βάιλ θα παρουσιάσει η Θεατρική Ομάδα Εκπαιδευτικών της ΕΛΜΕ Μαγνησίας το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Ιουνίου στις 9:30 μ.μ. στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο του Βόλου.

«Η Όπερα της Πεντάρας» είναι ένα μουσικό έργο που ειρωνεύεται την αστική τάξη και όπου συνυπάρχουν, συμβιώνουν και συγκρούονται μέχρις εσχάτων, όλες οι διαφορετικές κατηγορίες ανθρώπων που απαρτίζουν μια ιδιότυπη, αλλά και τόσο οικεία κοινωνία: Ζητιάνοι, πόρνες, μικροεγκληματίες, αστυνομικοί, μικρά και μεγάλα αφεντικά, αλλά και το αόρατο αφεντικό, που αποφασίζει για όλους και όλα. Ειρωνικό ύφος στον λόγο και η ανυπέρβλητη, διεγερτική, τζαζίστικη μουσική του Κουρτ Βάϊλ.

Στην τελική ευθεία και με πιο εντατικές πρόβες έχει μπει η Θεατρική Ομάδα των Εκπαιδευτικών, για να είναι έτοιμη στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Οι εκπαιδευτικοί της ΘΟΕ επιθυμούν να παρακολουθήσουν την παράσταση όσο γίνεται περισσότεροι μαθητές και συνάδελφοί τους εκπαιδευτικοί.

Το επίκαιρο έργο του Μπρέχτ, θα παρουσιαστεί σε σκηνοθεσία της Κικής Δανιηλίδου. Το έργο παρουσιάζεται σε μετάφραση της Σωτηρίας Μαντζίρη με την επιμέλεια και προσαρμογή των κειμένων από τον Γιώργο Λαρισαίο και την Αναστασία Αθανασιάδου. Το σκηνικό στηρίχθηκε σε ιδέα του Γιάννη Τσοκανάκη και η κατασκευή του πραγματοποιείται από τον ίδιο και τους Βασίλη Μητρίτσα και Αντώνη Ρήγα. Για τα κοστούμια εργάσθηκε όλη η θεατρική ομάδα των εκπαιδευτικών και ιδιαιτέρως η Τασούλα Αθανασιάδου.

Η μουσική πλαισιώνεται από τους: Νικολέτα Ρούσση, Κωνσταντίνος Γράβος, Χριστίνα Μαργαρίτου, Σέβη Μαδέρα-Μάμαλη, Ζαφειρούλα Χαντή.

Την ομάδα των ηθοποιών αποτελούν οι εκπαιδευτικοί: Αναστασία Αθανασιάδου, Βέρα Βελεντζάκου, Κώστας Γιάνναρος, Δέσποινα Γιαουρτά, Γιάννης Γκινίδης, Τριαντάφυλλος Κανελάκης, Ελένη Κατσαφούρη, Σταύρος Κατσούρας, Κατερίνα Κολοκοτρώνη, Νίκος Κοντονάτσιος, Αναστασία Κουρεντζή, Μαρία Κυριακοπούλου, Γιώργος Λαρισαίος, Γιάννης Μισαλούρης, Λάμπρος Μορφακίδης, Κλεοπάτρα Μπατζούκη, Μιχάλης Μύρικνας, Αρχοντία Πανταζοπούλου, Κλεοπάτρα Πρίγκου Αντώνης Ρήγας, Νικολέττα Ρούσση, Ζηνοβία Ρούσση, Αντιγόνη Σδρόλια, Ασπασία Σπυροπούλου, Έφη Τριανταφύλλου, Γιάννης Τσοκανάκης, Δήμητρα Χατζηθάνου.

Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας βοηθά και ενισχύει οικονομικά το εγχείρημα των καθηγητών και η παράσταση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Βόλου που εξασφάλισε χώρο όχι μόνο για την παράσταση αλλά και για όλη την προετοιμασία του έργου.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το