Κόσμος

Ομπάμα: Δεν χάνουμε τον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους

OMPAMA

«Δεν πιστεύω ότι χάνουμε» τη μάχη κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, μετά την κατάληψη της ιρακινής πόλης Ραμάντι από τους φανατικούς ισλαμιστές που έχουν εγκαθιδρύσει χαλιφάτο στο βόρειο Ιράκ. Σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα ο Πρόεδρος Ομπάμα, μίλησε για μια «τακτική οπισθοδρόμηση».

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στις σουνιτικές περιοχές, θα πρέπει να εντείνουμε όχι απλά την εκπαίδευση, αλλά και την αφοσίωση και θα πρέπει να κάνουμε τις σουνιτικές φυλές περισσότερο δραστήριες, από όσο ήταν τώρα», δήλωσε ο Ομπάμα στη συνέντευξη του στο περιοδικό The Atlantic.

«Πιστεύω πως ο πρωθυπουργός (του Ιράκ, Χαϊντάρ) Αμπάντι είναι ειλικρινής και δεσμευμένος για ένα διευρυμένο ιρακινό κράτος και θα συνεχίσω να δίνω εντολή στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ να προμηθεύουν τις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας όλη την απαραίτητη βοήθεια ώστε να προφυλάξουν την χώρα και να παρέχω διπλωματική και οικονομική βοήθεια, που είναι αναγκαία για αυτούς για να σταθεροποιηθούν», δήλωσε ο Ομπάμα στο περιοδικό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το