Τοπικά

Ομογενής καθηγήτρια έφερε από τη Μασαχουσέτη στον Βόλο 30 κιλά καπάκια για τον Ιππόκαμπο

Ενημερώθηκε για τη δράση του «Ιππόκαμπου» που συγκεντρώνει καπάκια από μπουκάλια για να αγοράσει αμαξίδια για τους συμπολίτες μας που έχουν κινητική αναπηρία και δραστηριοποιήθηκε στην Αμερική για να βοηθήσει. Πρόκειται για τη Βολιώτισσα καθηγήτρια Μοριακής Βιολογίας Μαρία Λαλιώτη που μένει στη Βοστώνη με την οικογένειά της και κατάφερε, με την πολύτιμη βοήθειά τους, αλλά και με τη συνεισφορά της τοπικής εκκλησίας, να συγκεντρώσει περισσότερα από 30 κιλά καπάκια.
Χθες η ίδια μαζί με τον σύζυγο, τη μητέρα της, τους δύο γιους και την κόρη της βρέθηκαν στα γραφεία του «Ιππόκαμπου» στον Βόλο για να προσφέρουν τα καπάκια που συγκέντρωσε τους τελευταίους τέσσερις μήνες.

Η κ. Λαλιώτη ζει στην Αμερική τα τελευταία 18 χρόνια και νωρίτερα έμενε για μία δεκαετία στην Ευρώπη. Για τη δράση του «Ιππόκαμπου» έμαθε από μία φίλη της που είναι δασκάλα σε σχολείο του Βόλου. Έτσι, πριν τέσσερις μήνες μαζί με τους γιους της ενημέρωσε την ενορία της, τον Αγ. Δημήτριο στο Γουέστον της Μασαχουσέτης, στη Βοστώνη. Μαζί με τους γιους της έβαλε κάδους για τα καπάκια σε τρία σημεία μέσα στην εκκλησία. Οι υπόλοιποι πιστοί γνώριζαν τον σκοπό τους και πως θα διατεθούν για την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου.
«Τα παιδιά ενημέρωσαν τον ιερέα της εκκλησίας και ανήρτησαν έντυπο πάνω από τα τρία σημεία, ενώ ανακοινώθηκε και σε έντυπο που διανέμει η εκκλησία. Είχαμε μάθει ότι στον Βόλο συγκεντρώνονταν καπάκια ενώ μάζευε και η μητέρα μου. Ο γιος μου ο Ερωτόκριτος έφτιαξε την αφίσα που αναρτήθηκε στην εκκλησία, ενώ υπήρχε αναφορά για τη συγκέντρωση των καπακιών στο έντυπο της εφημερίδας κάθε εβδομάδα» δήλωσε η κ. Λαλιώτη στη «Θ».

Η οικογένειά της έφερε τα καπάκια στην Ελλάδα με βαλίτσες και το βάρος τους ξεπερνούσε τα 30 κιλά. Είναι η πρώτη φορά η οικογένειά της συγκέντρωσε καπάκια, ενώ η μητέρα της που έρχεται στον Βόλο κάθε καλοκαίρι θα συνεχίσει να φέρνει τα καπάκια που συγκεντρώνονται στην εκκλησία της Βοστώνης. « Η εκκλησία έχει πολλές διοργανώσεις, ενώ κάθε Κυριακή διοργανώνει συνάντηση για καφέ. Εκεί έχει πολλά μπουκάλια με νερό και οι γιοι μου συγκέντρωναν τα καπάκια» πρόσθεσε.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος» Πέτρος Μπέλλος δήλωσε ότι θα ήταν ευχής έργο και άλλα σωματεία και σύλλογοι να μπουν στη διαδικασία συγκέντρωσης καπακιών. Στο σωματείο προσφέρουν και πολίτες που συγκεντρώνουν μεμονωμένα καπάκια αλλά όταν γίνεται κάτι οργανωμένο, σύμφωνα με τον κ. Μπέλλο το αποτέλεσμα είναι καλύτερο.

Το καλοκαίρι μπορεί να είναι μεγαλύτερη η κατανάλωση νερού αλλά αυτό που βοηθάει πολύ την προσπάθεια του Ιππόκαμπου είναι η συμβολή των σχολείων.
«Τα καπάκια είναι πολύ περισσότερα όταν είναι ανοιχτά τα σχολεία. Πολλές φορές οι μαθητές συγκεντρώνουν τα καπάκια τους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και τα φέρνουν τον Σεπτέμβριο στο σχολείο» ανέφερε ο κ. Μπέλλος.
Το Σωματείο μετρά 10 χρόνια από την ίδρυσή του. Η δράση του για τη συλλογή των καπακιών ξεκίνησε το 2014 και πέντε χρόνια μετά έχει καταφέρει να προσφέρει περισσότερα από 15 αμαξίδια (χειροκίνητα και ηλεκτροκίνητα). Το τελευταίο αμαξίδιο δόθηκε τα Χριστούγεννα σε μέλος του σωματείου. Σημειώνεται ότι ο «Ιππόκαμπος» σε συνεργασία με τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας μεταφέρει τα καπάκια σε τοπική εταιρεία ανακύκλωσης και λαμβάνει 250 ευρώ για κάθε τόνο, που αντιστοιχεί σε περίπου 600.000 καπάκια.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το