Τοπικά

Ομαλά και με λίγους απόντες η πρώτη ημέρα των Πανελλαδικών στα Γενικά Λύκεια της Μαγνησίας

Ομαλά και με ηρεμία διεξήχθησαν σήμερα οι εξετάσεις των πανελλαδικών εξετάσεων για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων της Μαγνησίας στα 21 εξεταστικά κέντρα της ΔΔΕ Μαγνησίας, στο μάθημα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας. Στις εξετάσεις συμμετείχαν 1410 μαθητές σε σύνολο 1451 και απουσίασαν 41.

O διευθυντής του 7ου ΓΕΛ Βόλου π. Ιωάννης Μανίκας δήλωσε ότι στο εξεταστικό κέντρο η διεξαγωγή ήταν ομαλή και τα θέματα εστάλησαν έγκαιρα, στις 8:30.
“Το θέμα ήταν βατό. Η προσέλευση των μαθητών έγινε κανονικά και συνολικά από τους 151 μαθητές, υπήρχαν μόνο δύο απόντες, ενώ στο σχολείο διαγωνίστηκαν και οι μαθητές του 7ου ΓΕΛ αλλά και του Μουσικού Σχολείου”.

Ανέφερε ακόμη πως τόσο ο ίδιος όσο και η διευθύντρια του Μουσικού Λυκείου είχαν ενημερώσει τους μαθητές να μην έχουν κινητά τηλέφωνα μαζί τους. “Κάποιοι μαθητές που ήρθαν από πολύ μακριά και έφεραν κινητά, τα κρατήσαμε εκτός σχολείου”.

Aπό την πλευρά της η διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Βόλου Αρετή Τζανετοπούλου ανέφερε πως ο π. Ιωάννης παίζει σημαντικό ρόλο στο ηθικό των παιδιών.  “Έδινε δύναμη και κουράγιο στους μαθητές”  είπε χαρακτηριστικά, ενώ χαρακτήρισε το θέμα της έκθεσης ενδιαφέρον.

“Το θέμα της έκθεσης ήταν η Δημοκρατία και τα ζητήματα του δημοκρατικού πολίτη αλλά και τι πρέπει να κάνει το σχολείο ώστε να δημιουργεί δημοκρατικούς πολίτες.  Είναι ένα σημαντικό θέμα για τον προβληματισμό των νέων.  Οι ασκήσεις ήταν διαβαθμισμένες και αφορούσαν το μάθημα της Γλώσσας από όλες τις τάξεις του Λυκείου. Σήμερα πήραν όλοι το βάπτισμα του πυρός και τα πράγματα θα εξελιχθούν ομαλά”.

Η διευθύντρια του ΓΕΛ Καναλίων και μέλος της Επιτροπής για τη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων Ασπασία Μπάσιου, δήλωσε: “Σήμερα περάσαμε από όλα σχεδόν τα εξεταστικά κέντρα του Βόλου και η διεξαγωγή ήταν ομαλή.  Άγχος μπορεί να υπάρχει στους μαθητές και στους γονείς, αλλά να δώσουν με ηρεμία αυτή τη μάχη, που τελειώνει όταν δώσουν το τελευταίο μάθημα”.  Η ίδια πρόσθεσε πως σήμερα υπήρξαν λίγοι απόντες υποψήφιοι και οι περισσότεροι ήταν παλαιότερων ετών.

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους μαθητές των ΓΕΛ συνεχίζονται την Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019 με τα μαθήματα, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα για την Ομάδα Προσανατολισμού των Ανθρωπιστικών Σπουδών και τα Μαθηματικά για τις Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών και Οικονομίας & Πληροφορικής.
Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τα ΕΠΑΛ συνεχίζονται το Σάββατο 8 Ιουνίου 2019 με το μάθημα των Μαθηματικών (Άλγεβρα).

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το