Αθλητισμός

Ολυμπιακός Β. και Αγριά ανεβαίνουν στη Β’ και Γ’ Εθνική μπάσκετ αντίστοιχα

Με το… εισιτήριο στο χέρι βρίσκονται Ολυμπιακός και Αγριά. Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΟΚ, έχει ληφθεί απόφαση για αναδιάρθρωση στη Β’ Εθνική μπάσκετ ανδρών και η… μπάλα παίρνει και την Γ’ κατηγορία.

Πιο συγκεκριμένα η ΕΟΚ έλαβε την απόφαση να προχωρήσει σε μια μικρή αναδιάρθρωση στη Β’ Εθνική μπάσκετ ανδρών. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ότι υπάρχουν αρκετά κενά στη Β’ κατηγορία, τα οποία πρέπει να καλυφθούν.

Ταυτόχρονα είχαν εκφραστεί παράπονα από αρκετές ομάδες σχετικά με τον καταρτισμό των ομίλων, αφού θεωρούσαν ότι αδικούνται όντας υποχρεωμένες να υποβληθούν στην ταλαιπωρία μακρινών ταξιδιών. Έτσι η ομοσπονδία κατέληξε στο να ανεβάσει κάποιες ομάδες, τόσο στη Β’, όσο και στην Γ’ Εθνική.

Η επιλογή των ομάδων που θα κερδίσουν το εισιτήριο θα γίνει με βάση την αγωνιστική περίοδο 2019-2020, αφού πέρσι πραγματοποιήθηκαν ελάχιστα παιχνίδια, πριν ανασταλούν τα πρωταθλήματα λόγω του κορωνοϊού. Ωφελημένος από την εν λόγω εξέλιξη είναι ο Ολυμπιακός, ο οποίος μαζί με άλλες δύο ομάδες του χρόνου θα αγωνίζονται στη Β’ Εθνική. Λογικά θα τοποθετηθεί στον 3ο όμιλο και θα τεθεί αντιμέτωπος με τη συμπολίτισσα Νίκη. Επίσης ανεβαίνουν ο ΑΓΣ Ιωαννίνων και η Αναγέννηση Καρδίτσας.

Βέβαια η εξέλιξη αυτή σχετίζεται και με την Γ’ Εθνική, όπου κι εκεί υπάρχει κερδισμένος σύλλογος από τη Μαγνησία. Ο λόγος για την Αγριά, η οποία τη σεζόν 2019-2020 είχε τερματίσει 4η στην Α1 ΕΣΚΑΘ, μια και είχε χάσει στο μπαράζ από τον Αμπελώνα. Τώρα όμως μαζί με τον ΓΣ Σοφάδων και τον ΑΟ Τρίκαλα είναι οι επιλαχούσες ομάδες για να καλύψουν τα κενά που δημιουργούνται στην Γ’ Εθνική, με τους Αγριώτες να αποδέχονται την πρόσκληση της ΕΟΚ και θα συμμετάσχουν στις εθνικές κατηγορίες του μπάσκετ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το