Τοπικά

Ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με σκοπό την πιστοποίησή του 

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες πιστοποίησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από πέντε καθηγητές ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων. Για δύο μέρες καθηγητές, εργαζόμενοι, διευθυντές αλλά και φοιτητές παρουσίασαν όλες τις δράσεις του ιδρύματος. Σε λίγες μέρες θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα με την πρυτανική αρχή να ελπίζει ότι θα είναι θετικά.
Στην προοπτική που το Πανεπιστήμιο λάβει την πιστοποίηση, θα αποδεικνύεται πως με βάση την Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας πληροί όλα τα κριτήρια που διασφαλίζουν την ποιοτική λειτουργία του ως ίδρυμα.
Το Πανεπιστήμιο προετοιμάστηκε πολύ καλά για αυτή τη διαδικασία που διήρκεσε δύο μέρες με τους αξιολογητές να έχουν συνεχή ραντεβού με διάφορες ομάδες καθηγητών, φοιτητών, εργαζόμενων και εκπροσώπων φορέων.

Για παράδειγμα χθες συναντήθηκαν με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό, αλλά και δημάρχους και αντιδημάρχους που έχουν συνεργαστεί με το πανεπιστήμιο.
Σημειώνεται πως το τοπικό Ακαδημαϊκό ίδρυμα έχει ήδη περάσει από την εξωτερική και εσωτερική αξιολόγηση τόσο ως προς την κεντρική του διοίκηση όσο και τα Τμήματα.
Επίσης να αναφερθεί πως μέχρι τα Χριστούγεννα θα περάσουν από τη διαδικασία της πιστοποίησης και τα Τμήματα.
Ο αντιπρύτανης ακαδημαϊκών θεμάτων κ. Γιάννης Θεοδωράκης δήλωσε πως «ολοκληρώθηκε χθες η πιο πλήρης διαδικασία αξιολόγησης του Ιδρύματος που έχει γίνει ποτέ. Καθηγητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό προχώρησαν για δύο μέρες στην ακτινογραφία του Ιδρύματος στο πλαίσιο της προσπάθειας που γίνεται για να λάβει το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας την πιστοποίηση από την αρχή Διασφάλιση της Ποιότητας».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «οι αξιολογητές συναντήθηκαν με πολλές ομάδες ανθρώπων του πανεπιστημίου, προχώρησαν σε ερωτήσεις για διάφορα θέματα και έλαβαν απαντήσεις. Ουσιαστικά κατέγραψαν την κατάσταση σε ένα ευρύ πεδίο λειτουργίας του Ιδρύματος, όπως στο ακαδημαϊκό και διδακτικό έργο, στο ερευνητικό έργο, στις διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες. Μαζί τους συναντήθηκαν πρόεδροι Τμημάτων, κοσμήτορες Σχολών, καθηγητές, διευθυντές και προϊστάμενοι τμημάτων. Συναντήθηκαν με 20 προπτυχιακούς φοιτητές χωρισμένους σε ομάδες και άλλους 20 μεταπτυχιακούς φοιτητές, υποψήφιους διδάκτορες και μεταδιδάκτορες. Σε λίγες μέρες θα έχουμε μέσω έκθεσης τα αποτελέσματα και τα σχόλια των αξιολογητών που ελπίζουμε να είναι θετικά.
Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έχει αποκτήσει ήδη ένα δυναμισμό, προχώρησε χωρίς προβλήματα στις συνενώσεις και έχει πολύ καλές προοπτικές. Αυτή την εβδομάδα λειτουργούν τα 18 τμήματα που προϋπήρχαν και από τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου θα λειτουργούν και τα άλλα 17, ώστε να βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη με τα 35 Τμήματα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το