Αθλητισμός

Όλα είναι ανοιχτά στη Φούτμπολ Λιγκ για τη συνέχιση του πρωταθλήματος

Από τη στιγμή που οι περισσότερες ομάδες της Σούπερ Λιγκ τάσσονται υπέρ της οριστικής διακοπής του πρωταθλήματος και εφόσον παρθεί μια τέτοια απόφαση, είναι πολύ πιθανό να έχουμε οριστική διακοπή και στα άλλα δύο επαγγελματικά πρωταθλήματα, αυτά της Σούπερ Λιγκ 2 και της Φούτμπολ Λιγκ.

Βέβαια, όσον αφορά το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ τα πράγματα είναι διαφορετικά, καθώς υπολείπονται μόλις τρεις αγωνιστικές, οι οποίες μπορούν να διεξαχθούν, εφόσον ξεπεραστεί η κρίση του κορωνοϊού και οι ομάδες κάνουν μια μίνι προετοιμασία στα μέσα Μαΐου.

Αυτής της άποψης τάχθηκε και ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Ηλίας Σολάκης, ο οποίος με δηλώσεις του στη «Θ» τόνισε πως με προϋποθέσεις μπορεί να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Υποστήριξε, ωστόσο, πως ουσιαστικά οι ομάδες θα κατέβουν να αγωνιστούν προκειμένου να βγάλουν την υποχρέωση, καθώς μετά από μια περίοδο παρατεταμένης αγωνιστικής απραξίας είναι δύσκολο και να επανέλθουν οι παίκτες σε αγωνιστικό ρυθμό και να παιχθεί καλό ποδόσφαιρο. Όταν μάλιστα θα έχει ανέβει και η θερμοκρασία, ενώ θα υπάρχει και ο φόβος τραυματισμού για τους ποδοσφαιριστές.

Από εκεί και πέρα, στον Ολυμπιακό περιμένουν τις εξελίξεις, με τους παίκτες να προσπαθούν να γυμναστούν όσο αυτό είναι εφικτό, σε περίοδο καραντίνας, όπου απαγορεύονται οι προπονήσεις σε αθλητικούς χώρους. Μιλώντας με ποδοσφαιριστές της ομάδας, μας τόνισαν πως τηρούν καθημερινά ένα πρόγραμμα προπόνησης στο σπίτι, τη στιγμή που και οι ίδιοι δεν θέλουν να μείνουν πίσω από πλευράς φυσικής κατάστασης, καθώς είναι επαγγελματίες και σέβονται τον εαυτό τους και αυτό που κάνουν.
Θυμίζουμε, πως η ΠΑΕ Ολυμπιακός ήταν η πρώτη που κατέθεσε αίτημα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «ΕΡΓΑΝΗ», για να λάβουν ποδοσφαιριστές, τεχνικό τιμ, φροντιστές, υπάλληλοι γραφείων το επίδομα των 800 ευρώ. Ήδη, όλοι όσοι έχουν σύμβαση εργασίας με την ΠΑΕ καταθέτουν την αίτησή τους για να πληρωθούν το επίδομα.

«Αν γίνει αναδιάρθρωση θα πρέπει να μας πουν ποιες θα είναι οι οικονομικές βάσεις»
Στην προχθεσινή τηλεδιάσκεψη των ιδιοκτητών και εκπροσώπων των ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ, ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας, απέσυρε την πρότασή του για αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος (αύξηση των ομάδων από 14 σε 16) και απ’ ότι φαίνεται καμία ΠΑΕ δεν επιθυμεί την αναδιάρθρωση.
Αυτό βέβαια, δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να υπάρξει αναδιάρθρωση στις παρακάτω κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου, από τη στιγμή μάλιστα, που το μοντέλο της Σούπερ Λιγκ 2 με τη συμμετοχή 12 ομάδες απέτυχε. Η εν λόγω κατηγορία δημιουργήθηκε με διαφορετικά κριτήρια και οικονομικό υπόβαθρο, τα οποία δεν τηρήθηκαν και τίθεται, πλέον, θέμα βιωσιμότητας των ομάδων που θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα τη νέα χρονιά. Χωρίς την κρατική επιχορήγηση που είχε υποσχεθεί η προηγούμενη κυβέρνηση, καθώς δεν υπάρχει σύμβαση των ΠΑΕ με την ΕΡΤ, όσον αφορά τα τηλεοπτικά.

Ίσως θα πρέπει να γίνει ένα ξεκαθάρισμα, να δουν τα αρμόδια όργανα ποιες ΠΑΕ μπορούν να σταθούν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, με συγκεκριμένα κριτήρια και να επιστρέψουμε σε μια κατηγορία Β’ Εθνικής δύο ομίλων των 14 ομάδων.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Σούπερ Λιγκ 2 και Φούτμπολ Λιγκ Λεωνίδας Λεουτσάκος, σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης κατέθεσε την άποψή του για τις φήμες περί πιθανής αναδιάρθρωσης, ενώ υπογράμμισε πως σε κάθε περίπτωση η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη για τις ΠΑΕ των μικρότερων επαγγελματικών κατηγοριών. Ο Λεωνίδας Λεουτσάκος δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Αναμένουμε από την ΕΠΟ να συγκληθεί μια επιτροπή από τους αρμόδιους φορείς, τους προέδρους των Λιγκών, την ΕΠΟ, το υφυπουργείο αθλητισμού, ώστε να συζητήσουμε την επόμενα μέρα. Αν είναι να γίνει αναδιάρθρωση θα πρέπει να μας πουν ποιες θα είναι οι οικονομικές της βάσεις. Μακάρι να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε σύντομα τον σκόπελο αυτό και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Είτε τελειώσει το πρωτάθλημα, είτε ξεκινήσει πάλι από την αρχή για εμάς η επόμενη μέρα είναι δύσκολη».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το