Τοπικά

Οι Τούρκοι ακαδημαϊκοί Göktürk και Sinem Seyhan, γυρίζουν την Ευρώπη μ’ ένα Volkswagen Τ2- Έκαναν στάση στο Βόλο

O Göktürk Seyhan μαζί με τη σύζυγό του Sinem, ένα ζευγάρι Τούρκων ακαδημαϊκών στο Πανεπιστήμιο της Άγκυρας, το περασμένο φθινόπωρο βρέθηκαν στον Βόλο, χάρη στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών Erasmus. Με ορμητήριο τον Βόλο ξεκίνησαν ένα ταξίδι στην Ευρώπη, που διήρκησε πάνω από ένα μήνα και κάλυψαν μία διαδρομή 10.320 χιλιομέτρων περνώντας από 13 χώρες της γηραιάς ηπείρου.

Σ’ αυτή την οδική περιπέτεια, τους «συντροφεύει» ένα παλιό Volkswagen T2, μοντέλο του 1977. Πριν από λίγες ημέρες ξεκίνησαν για δεύτερη φορά από την πρωτεύουσα της Τουρκίας και έφτασαν μέχρι τον Βόλο, όπου έκαναν μία μικρή στάση, προτού επαναλάβουν το ταξίδι τους ανά την Ευρώπη. Στην πλαϊνή πόρτα του βαν σχεδίασαν τον χάρτη του πρώτου μεγάλου ταξιδιού τους, που διήρκησε από τις 5/10-10/11/2017 και κεντρίζει τα βλέμματα των περαστικών με την πρώτη ματιά, απεικονίζοντας όλους τους σταθμούς τους σε Τουρκία, Ελλάδα, Σκόπια, Σερβία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Αυστρία, Τσεχία, Γερμανία, Ολλανδία, Λιχτενστάιν, Ελβετία και Ιταλία.
Πριν από λίγες ημέρες και με αφετηρία την Άγκυρα, όπου ο 30χρονος Göktürk Seyhan κάνει το διδακτορικό του, ενώ η συνομήλική του Sinem, συνεχίζει τις μεταπτυχιακές σπουδές της, το ζευγάρι των Τούρκων βρέθηκε για 2η φορά μέσα σε λίγους μήνες στη Μαγνησία, μην κρύβοντας την αγάπη τους για την περιοχή μας. «Το Πήλιο είναι υπέροχο. Γυρίσαμε σχεδόν παντού, ενώ εξυπακούεται πως δοκιμάσαμε τσίπουρο. Έλληνες και Τούρκοι μοιάζουμε σχεδόν στα πάντα, μόνο η γλώσσα διαφέρει», εξομολογήθηκαν αμφότεροι με χαμόγελο.
Ο Τούρκος ακαδημαϊκός όταν αγόρασε το παλιό βαν, το μετέτρεψε σε τροχόσπιτο, κάτι που του επιτρέπει να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο. Η εμπειρία που βιώνουν πάνω στους τέσσερις τροχούς φαντάζει μοναδική. «Είναι μία περιπέτεια. Κι επειδή το κοντέρ δεν πιάνει περισσότερα από 90 χλμ/ώρα, αυτό μας επιτρέπει να απολαμβάνουμε τις ομορφιές κάθε τόπου που περνάμε», εξομολογήθηκε ο Göktürk Seyhan, ο οποίος διατηρεί και λογαριασμό στο Instagram με εκατοντάδες ακόλουθους, δημοσιεύοντας φωτογραφίες από το ξεχωριστό οδοιπορικό του.
Με τον ίδιο να δηλώνει μεγάλος θαυμαστής του «θρυλικού» Τ2, φυσικά δεν παρέλειψε να επισκεφτεί μετά του ετέρου ημίσεος το Volkswagen Auto Museum, στην πόλη Βόλφσμπουργκ της Γερμανίας, σημειώνοντας πως «είναι το καλύτερο μέρος για να δει κάποιος όλα τα κλασικά μοντέλα της Volkswagen». Αναχωρώντας από την Ελλάδα, θα δώσουν ραντεβού στην Κωνσταντινούπολη, όπου φέτος θα πραγματοποιηθεί συνάντηση ιδιοκτητών οχημάτων της συγκεκριμένης αυτοκινητοβιομηχανίας από όλα τα Βαλκάνια.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το