Τοπικά

Οι φοιτητές απαιτούν να ανοίξει άμεσα το Πανεπιστήμιο με εφαρμογή μέτρων ασφάλειας

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας πραγματοποίησαν σήμερα στη μια το το μεσημέρι φοιτητές , την ώρα που συνεδρίαζε η Σύγκλητος, ζητώντας λύσεις για τα προβλήματα που τους απασχολούν και με κεντρικό αίτημα την επιστροφή τους στα έδρανα. “Αυτό που απαιτούμε είναι το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και η κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους για να ανοίξει το πανεπιστήμιο με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και υγιεινής για τους φοιτητές, τους καθηγητές και τους εργαζόμενους. Δεν υφίσταται πανεπιστήμιο χωρίς φοιτητές. Με την τηλε-εκπαίδευση υποβαθμίζονται οι σπουδές μας. Αυτό το είδαμε και την περίοδο της καραντίνας όπου χάθηκαν εργαστήρια και μειώθηκε η ύλη” δήλωσε ο πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου του Τμήματος Γεωπονίας-Φυτικής Παραγωγής Δημήτρης Νότας .
Ο ίδιος σχολίασε πως υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα στους φοιτητές, την ίδια στιγμή που καλούνται να πληρώνουν ενοίκια ενώ τα μαθήματα διεξάγονται με τηλε-εκπαίδευση. “Ακόμη και τελειόφοιτοι αναγκάζονται να πληρώνουν ενοίκια γιατί δεν ξέρουν τι θα γίνει στο εαρινό εξάμηνο. Τα εργαστήρια στις περισσότερες σχολές θα γίνουν με εξ αποστάσεως εκπαίδευση και στον Βόλο θα γίνουν δια ζώσης εργαστήρια στη Γεωπονία και στο Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής” πρόσθεσε.
Αναφορικά με τη διεξαγωγή των μαθημάτων, ο πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου δήλωσε ότι οι σπουδαστές θέλουν να γίνουν δια ζώσης αλλά να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία τους. Αυτό προϋποθέτει να “σπάσουν” τα τμήματα. “Πρέπει να υπάρχουν αίθουσες. Το Πανεπιστήμιο και πριν την καραντίνα είχε ελλείψεις σε αίθουσες. Έφτιαξε το καινούργιο κτίριο των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών αλλά εδώ και πέντε χρόνια ακούμε ότι κάθε Σεπτέμβριο θα ανοίξει και ποτέ δεν συμβαίνει αυτό” σχολίασε επισημαίνοντας ότι το Πανεπιστήμιο πρέπει να αξιοποιήσει τις εγκαταστάσεις που διαθέτει. Ο κ.Νότας τόνισε πως για να μην υπάρχει συνωστισμός στις αίθουσες απαιτείται και μόνιμου διδακτικού εργαστηριακού προσωπικού.
Ο φοιτητής έθιξε και το θέμα της καθαριότητας στα τμήματα του Πανεπιστημίου αναφερόμενος στην απόλυση των καθαριστριών που απασχολούνταν. “Ο αριθμός των καθαριστριών κάλυπτε βασικές ανάγκες προ κορωνοϊού. Το Πανεπιστήμιο ανέθεσε σε εργολάβο την καθαριότητα. Αντί στην καραντίνα να προσλάβει ξανά τις καθαρίστριες που απασχολούσε, όπως είχε υποσχεθεί, μέσω ΑΣΕΠ, έχει ξεκινήσει διαδικασίες για να υπογράψει τριετή σύμβαση ξανά με εργολάβο που θα κοστίσει 3 εκ. ευρώ παραπάνω από όσο θα κόστιζε να προσλάμβανε ξανά τις καθαρίστριες συν καινούργιες”. Ο κ. Νότας τόνισε ότι σε περίοδο πανδημίας, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας δεν έχει το απαραίτητο προσωπικό και εξοπλισμό για την καθαριότητα των χώρων του.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το