Αθλητισμός

Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επιστρέψουν στο γήπεδο – Υπομονή στον Ολυμπιακό

Το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού και η ένταξη της Μαγνησίας στις περιοχές αυξημένου κινδύνου σταμάτησε την προετοιμασία του Ολυμπιακού Βόλου. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν κρύβουν την απογοήτευσή τους για το γεγονός αυτό, αλλά κατανοούν ότι δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά και κάνουν υπομονή.

Δεν προπονήθηκαν χθες οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και αυτή τη στιγμή παραμένει άγνωστο το πότε θα τους επιτραπεί να ξαναβρεθούν όλοι μαζί στο γήπεδο διότι η Μαγνησία έχει ενταχθεί στις περιοχές αυξημένου κινδύνου και απαγορεύονται οι ομαδικές προπονήσεις. Γίνεται κατανοητό ότι αυτό ανατρέπει όλο τον προπονητικό σχεδιασμό, αφού κινδυνεύει να πάει στράφι όλη η καλοκαιρινή προετοιμασία.

Οι «ερυθρόλευκοι» περίμεναν πως και πως να ολοκληρωθούν οι δικαστικές διαμάχες που είχαν προκύψει με θέμα τον αριθμό των ομάδων της κατηγορίας, ώστε να ξεκινούσαν τις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις στις 14 Νοεμβρίου, η οποία φαινόταν ως η πιθανότερη ημερομηνία έναρξης του νέου πρωταθλήματος. Όμως η αύξηση των κρουσμάτων τους χάλασε τα σχέδια. Φυσικά, κατανοούν ότι προέχει η δημόσια υγεία, οπότε πρέπει να «οπλιστούν» με υπομονή, ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών.

Πάντως, μετά τη χθεσινή απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου όσον αφορά τις προσφυγές που κατέθεσε η Νίκη, οριστικοποιήθηκε ότι η φετινή Φούτμπολ Λιγκ θα διεξαχθεί με 20 ομάδες, που έχουν χωριστεί σε δύο ομίλους των 10. Ο Ολυμπιακός έχει κληρωθεί στον βόρειο όμιλο και στην πρεμιέρα θα αντιμετωπίσει την Τρίγλια εντός έδρας. Οι άλλες ομάδες του ομίλου είναι οι: Κοζάνη, Βέροια, Απόλλων Πόντου Αλμωπός, Πανσερραϊκός, Θεσπρωτός, Καβάλα και Πιερικός.

Καμία από τις ομάδες αυτές δεν μπορεί να θεωρηθεί φόβητρο για τον Ολυμπιακό Βόλου, που έχει το κατάλληλο έμψυχο υλικό και τη δυναμική, ώστε να πάρει ένα από τα εισιτήρια της ανόδου στη Σούπερ Λιγκ 2. Θυμίζουμε ότι οι τέσσερις πρώτες ομάδες του ομίλου θα διεκδικήσουν μέσω των πλέι οφ μία από τις δύο πρώτες θέσεις που οδηγούν στην παραπάνω κατηγορία.

Μικρή η προσφορά της ΕΡΤ
Στο χθεσινό συμβούλιο της Ένωσης Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης συζητήθηκε το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Η μόνη πρόταση που υπάρχει είναι από την ΕΡΤ που προσφέρει 2,8 εκατομμύρια ευρώ για τη Σούπερ Λιγκ 2 και 1,2 εκατομμύρια ευρώ για τη Φούτμπολ Λιγκ. Αυτό σημαίνει ότι για κάθε ομάδα της δεύτερης κατηγορίας αντιστοιχούν περί τις 180.000 ευρώ καθαρά, ενώ γι’ αυτές της τρίτης κατηγορίας (δηλαδή και του Ολυμπιακού) 70.000 ευρώ, ποσό που φυσικά είναι πολύ μικρό.

Επίσημη αναβολή της Γ.Σ. του Ερασιτέχνη
Η προγραμματισμένη για σήμερα Γενική Συνέλευση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937, αναβλήθηκε και επίσημα λόγω των έκτακτων μέτρων που επιβλήθηκαν για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού. Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, αφού η διοίκηση του Ερασιτέχνη έβαλα πάνω από όλα την υγεία των μελών του συλλόγου. Θυμίζουμε ότι ο Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 έχει 440 εγγεγραμμένα μέλη και για να υπάρξει απαρτία θα έπρεπε να δώσουν το «παρών» πάνω από 100 μέλη, κάτι που είναι ανέφικτο υπό τις παρούσες συνθήκες ακόμη και σε ανοικτό χώρο, όπως το αθλητικό κέντρο της Άλλης Μεριάς.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός είναι η εξής: «Το Δ.Σ. του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 συνεδρίασε εκτάκτως δια περιφοράς την 2α Νοεμβρίου 2020 για να εγκρίνει την αναβολή της προγραμματισμένης σύμφωνα με το καταστατικό Γενικής Συνέλευσης των μελών του συλλόγου της 4ης Νοεμβρίου 2020 λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας από τον ιό Covid-19 και την ένταξη του νομού Μαγνησίας στην ζώνη αυξημένου κινδύνου. Εξ αιτίας των παραπάνω εκτάκτων γεγονότων και καταστάσεων και σύμφωνα με το νόμο δεν είναι δυνατή η πραγματοποίηση της Γ.Σ. και το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα την αναβολή της. Το Δ.Σ. σε επόμενη συνεδρίαση του θα ορίσει την ημερομηνία πραγματοποίησης της Γ.Σ. όταν και θα αρθούν τα απαγορευτικά μέτρα που προβλέπονται για τις συναθροίσεις».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το