Τοπικά

Οι αριστερές οργανώσεις στον Βόλο οργανώνουν την Πέμπτη διαμαρτυρία για την Παλαιστίνη

Κάλεσμα διαμαρτυρίας για την Παλαιστίνη υπογράφουν Αριστερές Οργανώσεις ανάμεσά τους και το Ξεκίνημα. Η συγκέντρωση αλληλεγγύης θα γίνει στις 7 το απόγευμα της Πέμπτης στον Αγιο Νικόλαο.

Οι οργανώσεις υπογράφουν κείμενο και αναφέρουν:

Για μια ακόμη φορά ο Παλαιστινιακός λαός αντιμετωπίζει τη βαρβαρότητα του Ισραηλινού κράτους. Η κυβέρνηση Νετανιάχου έχει κλιμακώσει τις τελευταίες μέρες την τακτική του απαρτχάιντ που εφαρμόζει εδώ και δεκαετίες. Με εκτοπίσεις Παλαιστινίων, νέους εβραϊκούς εποικισμούς, κατάληψη από την αστυνομία μουσουλμανικών χώρων λατρείας στην Ανατολική Ιερουσαλήμ. Με μαζικούς βομβαρδισμούς στην λωρίδα της Γάζας και την Δυτική Όχθη, με πολλούς νεκρούς και τραυματίες ανάμεσά τους και πολλά μικρά παιδιά, με πογκρόμ της αστυνομίας και ακροδεξιών ομάδων και μαζικές δολοφονίες.

Τα άθλια σχέδιά της πολεμικής μηχανής του Ισραήλ για την εξόντωση των Παλαιστινίων βρίσκουν στήριξη πρώτα και κύρια απ’ τις ΗΠΑ αλλά κι από τους Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές, Αραβικές κυβερνήσεις και καθεστώτα. Συνένοχες είναι και οι ελληνικές κυβερνήσεις, η σημερινή και οι προηγούμενες, που συνάπτουν συμφωνίες, στρατιωτικές, οικονομικές, ενεργειακές, και έχουν δημιουργήσει τους αντιδραστικούς στρατιωτικούς άξονες,στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, με Ισραήλ και Αίγυπτο,κάτω από την καθοδήγηση και για την εξυπηρέτηση των σχεδίων των ΗΠΑ.

Όμως αυτός ο μαρτυρικός λαός δεν υποτάσσεται και δεν εγκαταλείπει τον αγώνα του. Μάχεται για το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα του στην ζωή και τις εστίες του, στην αυτοδιάθεσή του και την ανεξάρτητη κρατική του υπόσταση.

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό και τη νεολαία που αντιστέκονται απέναντι στη βάρβαρη πολεμική μηχανή του κράτους του Ισραήλ, το οποίο ποτίζει τόσα χρόνια με αίμα το χώμα της Παλαιστίνης!

Δυναμώνουμε την κοινή μας πάλη ενάντια στους κοινούς μας εχθρούς. Τον ιμπεριαλισμό, τις ντόπιες αστικές τάξεις, τον φασισμό και τον πόλεμο. Για να φύγουν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα και την περιοχή

Για την ανεξαρτησία και την κοινή ειρηνική συνύπαρξη όλων των λαών της περιοχής χωρίς βία, καταστολή, φτώχεια, εθνική και κοινωνική καταπίεση.

Όσο και να προσπαθούν, όση βία και θάνατο και αν σπείρουν δεν θα κατορθώσουν να υποτάξουν την Παλαιστινιακή Αντίσταση.

· Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών!

· Κοινή πάλη των λαών για να σταματήσει το έγκλημα δεκαετιών που συντελείται.

· Έξω από την χώρα Βάσεις-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ! Κάτω ο αντιδραστικός άξονας Ελλάδας-Ισραήλ-Αιγύπτου.

· Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

· Θάνατος στον φασισμό και τον ιμπεριαλισμό!

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το