Τοπικά

Οι Άγγλοι θα κάνουν τεστ κορωνοϊού στο σπίτι… Ανήσυχοι οι Βολιώτες στο Μάντσεστερ μιλούν για την πανδημία

Ο Νίκος Παπαζέτης βρέθηκε με την οικογένειά του στη Μεγάλη Βρετανία το καλοκαίρι του 2016, λόγω εργασίας. Ο Νίκος μαζί με τη σύζυγό του και τα τρία τους παιδιά μένουν σε ένα προάστιο του Μάντσεστερ, σε μια έκταση μεγαλύτερη από τον Βόλο. Ο 42χρονος Βολιώτης αναφέρεται σήμερα στη «Θ» για την κατάσταση που επικρατεί στην Αγγλία, λόγω του κορωνοϊού, αλλά και τους Άγγλους, που δεν δείχνουν τρομοκρατημένοι, αλλά είναι προσεκτικοί.

Ο Βολιώτης Νίκος Παπαζέτης, web developer σε εταιρεία που ασχολείται με το WiFi Analytics στα φυσικά καταστήματα, ο οποίος διαμένει στο Middleton μαζί με την οικογένειά του, ανέφερε πως στο προάστιο του Μάντσεστερ έχουν επιβεβαιωθεί 38 κρούσματα του κορωνοϊού. «Έχουν κλείσει οι περισσότερες επιχειρήσεις, εκτός από εταιρείες πρώτης ανάγκης, όπως είναι τα μάρκετ, τα βενζινάδικα κ.λπ.» ,σημείωσε ο 42χρονος Βολιώτης, για να συμπληρώσει, πως δεν έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία όπως στην Ελλάδα. «Απλά δεν πρέπει να γίνονται άσκοπες μετακινήσεις και αυτό μόνο με άτομα που μένει κάποιος μαζί τους, στο σπίτι», εξήγησε.
Πάντως, σύμφωνα με τον ίδιο, η αστυνομία έχει το δικαίωμα να επιβάλλει πρόστιμο, όταν κρίνει πως κάποιος μετακινείται άσκοπα.
Όσον αφορά αν οι Άγγλοι είναι φοβισμένοι, ο Βολιώτης επισήμανε πως «ο κόσμος δεν φαίνεται να είναι τρομοκρατημένος γενικά, αλλά είναι προσεκτικός και φοβισμένος. Τα κρούσματα στο προάστιο που μένω, είναι 38, σε μια έκταση μεγαλύτερη από τον Βόλο».

Προχθεσινή φωτογραφία από μεγάλο μάρκετ στο Middleton με τους καταναλωτές να σχηματίζουν ουρά

Στο Μάντσεστερ μένουν πολλοί Έλληνες και με όσους μίλησε ο Νίκος, δείχνουν ανήσυχοι για την κατάσταση, αλλά όχι για το οικονομικό. «Τα βοηθήματα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, είναι αρκετά καλά. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες, είναι πως δεν μπορούν να γυρίσουν στην Ελλάδα, ειδικά οι φοιτητές».
Σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία πολλοί είναι αυτοί, που δεν έχουν κατανοήσει το μέγεθος του προβλήματος με τον κορωνοϊό, αλλά και τις οικονομικές επιπτώσεις. «Ακόμα είναι αρχή για να κατανοήσουμε το μέγεθος. Η ανησυχία μου και πολλών άλλων που έχω μιλήσει, είναι τι θα γίνει, αν η κατάσταση συνεχιστεί για πάνω από δύο μήνες. Θα μπορέσει η κυβέρνηση να υποστηρίξει όλους τους ανέργους;» αναφέρει ο Νίκος Παπαζέτης.

«Διαβάζοντας τα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι Άγγλοι φαίνονται θετικοί στα μέτρα, αν και πιστεύω ότι στις μεγάλες πόλεις δεν τα τηρούν, όπως θα έπρεπε», τόνισε, για να προσθέσει πως, «θεωρώ ότι η Αγγλία άργησε να πάρει μέτρα, αλλά όχι τραγικά. Πιστεύω ότι έπρεπε να ακολουθήσει τις άλλες χώρες».
Σύμφωνα με τον Βολιώτη, οι Άγγλοι ετοιμάζουν ένα τεστ για τον κορωνοϊό, το οποίο θα υπάρχει η δυνατότητα να γίνεται στο σπίτι.
Κλείνοντας η συνομιλία με τον 42χρονο Νίκο Παπαζέτη, ανέφερε ότι στα μάρκετ της περιοχής τηρούνται κανόνες ασφαλείας, όπως για παράδειγμα η αποφυγή συνωστισμού, η ουρά έξω από τα μάρκετ και η απόσταση των δύο μέτρων ο ένας από τον άλλον. «Περιμένοντας στην ουρά για να ψωνίζεις στο μάρκετ, δεν ακούς τίποτα. Η υπομονή είναι στο αίμα τους», κατέληξε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το