Τοπικά

Οδοντίατροι Μαγνησίας: Κάλεσμα στους γονείς να «αγκαλιάσουν» το Dentist Pass

Την ανάγκη οι γονείς να «αγκαλιάσουν» και να στηρίξουν το πρόγραμμα Dentist Pass τονίζει η πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Αικατερίνη Κλάρα, με αφορμή την έναρξη του προγράμματος.
Να σημειωθεί ότι, στα τέλη του μήνα, αναμένεται να τεθεί σε ισχύ το πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας, για τη δωρεάν προληπτική οδοντιατρική φροντίδα παιδιών από 6 έως 12 ετών. Η οικονομική ενίσχυση πιστώνεται στους δικαιούχους σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα, που εκδίδεται ειδικά για τον σκοπό αυτόν από πιστωτικό ίδρυμα ή χρηματοπιστωτικό οργανισμό. Οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να κλείνουν ραντεβού σε οδοντίατρο της επιλογής τους χρησιμοποιώντας το voucher Dentist Pass που θα προμηθεύονται μετά την αίτηση που θα κάνουν στην πλατφόρμα μέσω του gov.gr. Το ποσό που έχει οριστεί για κάθε παιδί είναι στα 40 ευρώ και περιλαμβάνει επίσκεψη στο οδοντιατρείο για έλεγχο της στοματικής υγιεινής του παιδιού, φθορίωση δοντιών, καθαρισμό και ενημέρωση στοματικής υγιεινής στα παιδιά και στους γονείς.
Όπως ανέφερε η κ. Κλάρα στη «Θ» «Ήταν μία πρόταση που κάναμε ως Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και υιοθετήθηκε. Πρόκειται για ένα προληπτικό πακέτο, το οποίο θεωρούμε ότι έπρεπε να ξεκινήσει. Και με τη δική μας βοήθεια, συμφωνήσαμε στο ποσό που ορίστηκε για κάθε παιδί κι αφορά σε ετήσια βάση. Θέλουμε να προχωρήσει το θέμα της πρόληψης και τα παιδιά να μάθουν τον οδοντίατρο, αλλά και οι γονείς να ενημερωθούν για διάφορα άλλα προβλήματα στοματικής υγιεινής».
Η πρόεδρος, κάλεσε τους γονείς να «αγκαλιάσουν» το πρόγραμμα κι όπως είπε «Να κλείσουν ραντεβού, γιατί η φθορίωση κι ο καθαρισμός των δοντιών είναι πολύ σημαντικά». Αυτό που αναμένεται είναι η δημοσίευση της απόφασης στο ΦΕΚ και η πίστωση των χρημάτων στους λογαριασμούς των δικαιούχων. «Καλούμε τους γονείς να αγκαλιάσουν το πρόγραμμα. Είναι η πρώτη παροχή για την οδοντιατρική κι επειδή παλεύουμε για επιπλέον στήριξη του κλάδου, πρέπει όλοι να βάλουμε ο καθένας το «λιθαράκι» του» σημείωσε και συνέχισε «Οι γονείς ρωτάνε κι ενδιαφέρονται να μάθουν γι’ αυτό το πρόγραμμα κι ως Οδοντιατρική Ομοσπονδία έχουμε κι άλλες προτάσεις για περίθαλψη ενηλίκων. Όλοι οι οδοντίατροι βάζουμε ένα λιθαράκι για μία καλύτερη στοματική υγιεινή. Η πρόληψη δεν κοστίζει όπως η θεραπεία».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το