Τοπικά

Οδηγίες από τον Σύλλογο Φοροτεχνικών Mαγνησίας για την αποζημίωση των 800 ευρώ

Από τις 15 Μαρτίου και μέχρι νεοτέρας, όλα τα λογιστικά γραφεία έχουν σταματήσει να δέχονται πελάτες στα γραφεία τους, για οποιαδήποτε εργασία. Οι συναλλαγές γίνονται μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας ή email. Οι εργαζόμενοι που απασχολούνται σε επιχειρήσεις οι οποίες μπήκαν σε αναστολή εργασιών με εντολή Δημόσιας αρχής, σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, υποβάλλουν αίτηση για να τους χορηγηθεί η αποζημίωση των 800 € τις επόμενες ημέρες. Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Μαγνησίας διευκρινίζει τις παραμέτρους που είναι απαραίτητες για τη χορήγηση της αποζημίωσης:
«Στην πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr, οι εργαζόμενοι εισέρχονται με τους προσωπικούς κωδικούς taxis, ακολουθώντας βήμα – βήμα τη διαδικασία που καθορίζεται. Η δυνατότητα υποβολής ξεκίνησε την Τετάρτη για όσους έχουν ΑΦΜ που λήγει σε -1, αντιστοιχιζόμενη η κάθε μέρα σε ένα ψηφίο με καταληκτική ημερομηνία την 10η Απριλίου. Επειδή δεν υπάρχει καμία σχετική διευκρίνιση από το Υπουργείο, θα διευκρινίσουμε εμείς ορισμένα πράγματα, χωρίς να θέλουμε να υποκαταστήσουμε κανέναν:

Για να ολοκληρωθεί η υπεύθυνη δήλωση για τους εργαζομένους, απαιτούνται τα κάτωθι στοιχεία: αριθμός κινητού τηλεφώνου, e-mail, ΙΒΑΝ τραπεζικού λογαριασμού, ονοματεπώνυμο & ΑΦΜ ιδιοκτήτη και διεύθυνση κατοικίας, (σε περίπτωση που υπάρχει μίσθωση κύριας κατοικίας).
Όποιος θελήσει να υποβληθεί η υπεύθυνη δήλωση από το λογιστή του, θα πρέπει να φροντίσει άμεσα τα εξής:
1. Να ενημερώσει το λογιστή του, γνωστοποιώντας του τα στοιχεία που απαιτούνται με email, μήνυμα sms, viber, με οποιονδήποτε πρόσφορο μέσο, αρκεί αυτή η εντολή να αποδεικνύεται ότι δόθηκε από τον εργαζόμενο. [σσ. η τηλεφωνική εντολή δεν αποδεικνύεται διότι η μαγνητοφώνηση είναι παράνομη].
2. Μπορεί να γίνει και μέσω εξουσιοδότησης από τη διεύθυνση www.gov.gr.
3. Να έχουν κωδικούς taxis. Σε περίπτωση που εργαζόμενος για κάποιο (απίθανο) λόγο δεν έχει, θα λάβει κλειδάριθμο από τη Δ.Ο.Υ. και μετά θα απευθυνθεί στο λογιστή του».

Χωρίς κωδικούς taxis, αίτηση δεν μπορεί να υποβληθεί. Για να πάρετε κλειδάριθμο θα πρέπει να απευθυνθείτε στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. κατόπιν επικοινωνίας.
«Τα Λογιστικά Φοροτεχνικά Γραφεία, δεν λειτουργούν 24/7. Το γεγονός ότι έχουμε σταματήσει να δεχόμαστε κόσμο στα γραφεία μας, δε σημαίνει ότι είμαστε στο γραφείο στις 12 το βράδυ ή Κυριακάτικα. Σεβαστείτε μας και σταματήστε να τηλεφωνείτε ώρες πέραν των εργασίμων» σημειώνει ο Σύλλογος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το