Τοπικά

Ο Βόλος τιμά τον Πολιούχο του Άγιο Νικόλαο – Λιτάνευση της εικόνας στους δρόμους της πόλης με την Φιλαρμονική

Την μνήμη του Πολιούχου της Αγίου Νικολάου θα πανηγυρίσουν ο Βόλος και η  τοπική Εκκλησία το διήμερο 5 και 6 Δεκεμβρίου, με επίκεντρο τον Μητροπολιτικό Ναό.

Την παραμονή της εορτής, στις 6.30 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσοστόμου, συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού και Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.
Στις 9 μ.μ. θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία, που θα απολύσει στις 00.30 π.μ.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία και στο τέλος θα ξεκινήσει η λιτάνευση της εικόνας και του λειψάνου του Αγίου Νικολάου στους δρόμους της πόλης, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου, με κατεύθυνση την παραλία, όπου θα τελεστεί η αρτοκλασία και ο Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος θα απευθύνει τον καθιερωμένο εόρτιο χαιρετισμό.

Την μνήμη του Αγίου Νικολάου πανηγυρίζουν επίσης:

Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Αλμυρού
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, Πρωτοσυγκέλλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Μητροπολίτη Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος θα ομιλήσει.
Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Κερασιάς
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Κωνσταντίνου Αυγέρη, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Αποστόλου Ντόκου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Κροκίου
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού, Αρχιερατικού Επιτρόπου Αλμυρού, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Γεωργίου Μπέκα, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Πορταριάς
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, Πρωτοσυγκέλλου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Δράκειας
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Γεωργίου Κωστοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Παλιουρίου
Την παραμονή της εορτής, στις 5.30μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Μαξίμου Παπαϊωάννου, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του π. Χρήστου Παλάγγα, ο οποίος θα ομιλήσει.
Στις 5.30μ.μ. θα ψαλεί ο Μεθεόρτιος εσπερινός και η ιερά Παράκληση του Αγίου Νικολάου.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε αστυνομικό να πυροβολεί κατά λάθος γυναίκα στο κεφάλι

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει μια γυναίκα στην Ινδία η οποία πυροβολήθηκε στο…

10 Δεκεμβρίου 2023

Επιστρέφει στη δράση με Ελπίδες Καρδίτσας ο Βόλος 2004

Μετά από διακοπή μίας εβδομάδας λόγω υποχρεώσεων της Εθνικής μας ομάδας, επαναρχίζει το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα…

10 Δεκεμβρίου 2023

Συνελήφθη ο δράστης που τραυμάτισε τον αστυνομικό – Ήταν ανάμεσα στους προσαχθέντες

Συνελήφθη ο χούλιγκαν που τραυμάτισε βαρύτατα τον αστυνομικό στα επεισόδια της Πέμπτης έξω από το…

10 Δεκεμβρίου 2023

Πτήση τρόμου στη Ρωσία: Επιβάτες ουρλιάζουν και προσεύχονται – Βίντεο

Οι επιβάτες απαθανατίστηκαν να προσεύχονται και να ουρλιάζουν από τον τρόμο καθώς ένα αεροπλάνο υπέστη…

10 Δεκεμβρίου 2023

Ο ψυχολόγος Δ. Τσουκάλης για το πρόγραμμα που βρίσκεται φέτος σε εξέλιξη – Δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη σε οικογένειες Δήμου Βόλου

Μιλήσαμε με τον κ. Δημήτρη Τσουκάλη, ψυχολόγο στο γραφείο ψυχολόγων του Κέντρου Κοινότητας που υπάγεται…

10 Δεκεμβρίου 2023

Επάνοδο στις επιτυχίες ψάχνουν στη Νίκη αύριο κόντρα στον ΠΑΟΚ Β’

Την επάνοδο στις επιτυχίες ψάχνει η Νίκη, η οποία υποδέχεται αύριο Κυριακή (15.00) τον ΠΑΟΚ…

10 Δεκεμβρίου 2023