Τοπικά

Ο ψυχολόγος Δ. Τσουκάλης για το πρόγραμμα που βρίσκεται φέτος σε εξέλιξη – Δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη σε οικογένειες Δήμου Βόλου

Μιλήσαμε με τον κ. Δημήτρη Τσουκάλη, ψυχολόγο στο γραφείο ψυχολόγων του Κέντρου Κοινότητας που υπάγεται στην ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, αλλά από 1-1-2024 θα υπάγεται στον Δήμο Βόλου. Στόχος των υπηρεσιών είναι η προώθηση δράσεων για τη ψυχολογική στήριξη και φροντίδα της οικογένειας και των παιδιών.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
ΑΡΤΕΜΗΣ ΧΑΛΑΤΣΗΣ
arthalatsis@yahoo.gr

Ποιο σκοπό έχει το γραφείο ψυχολόγων του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Βόλου;
Το γραφείο ψυχολόγων είναι μέρος του Κέντρου Κοινότητας της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου και βρίσκεται στο πάρκο Νεάπολης Βόλου. Η λειτουργία του ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2023 με σκοπό να εξυπηρετήσει το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Εγγύηση για το παιδί» και να παρέχει δωρεάν έως και 20 συνεδρίες για ψυχολογική συμβουλευτική υποστήριξη σε παιδιά, γονείς και οικογένειες, σε όσους πολίτες του Δήμου Βόλου το ζητήσουν. Οι 2 ψυχολόγοι που στελεχώνουμε το γραφείο εργαζόμαστε στη συμβουλευτική γονέων για ζητήματα οικογένειας, στη συμβουλευτική ζεύγους, στην ψυχολογική υποστήριξη παιδιών ατομικά, καθώς και στην οικογενειακή ψυχολογική υποστήριξη.
Τα προαπαιτούμενα για να μπορέσει κάποια οικογένεια να επωφεληθεί των δωρεάν συνεδριών είναι η ύπαρξη ενός τουλάχιστον ανήλικου παιδιού (0-18 ετών) στην οικογένεια και η ύπαρξη χαμηλού οικογενειακού εισοδήματος ή ενός παράγοντα ευαλωτότητας (ψυχικής, νοητικής ή σωματικής διαταραχής ή ευαλωτότητας σε μέλος της οικογένειας, μονογονεική οικογένεια, ορφάνια, μετανάστευση, διαζύγιο και άλλοι παράγοντες ευαλωτότητας).

Πόσο εύκολο είναι να έρθει κάποιος σε επαφή μαζί σας;
Είναι πολύ εύκολο και πολύ γρήγορο, καθώς μπορεί κάποιος να καλέσει στα τηλέφωνά μας για να κλείσει άμεσα ραντεβού μαζί μας, ώστε να αξιολογηθεί αν πληροί τα κριτήρια έτσι ώστε άμεσα να ξεκινήσει να λαμβάνει δωρεάν αυτές τις 20 συνεδρίες συμβουλευτικής ψυχολογικής υποστήριξης. Το γραφείο ψυχολόγων του κέντρου κοινότητας λειτουργεί καθημερινές 07.30-15.30 κατόπιν ραντεβού. Όσοι επιθυμούν να κλείσουν ραντεβού, μπορούν να μας καλέσουν στο 24210 61600 ή 24213 53159. Οι συνεδρίες γίνονται στο γραφείο ψυχολόγων, στο κτήριο του κοινωνικού κέντρου που βρίσκεται μέσα στο πάρκο Νεάπολης, Φιλικής Εταιρίας με Σκουφά. Το γραφείο ψυχολόγων του Κέντρου Κοινότητας είναι συγχρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ 2021-2027 και από Ελληνικούς Πόρους του δημοσίου.

Με ποιον τρόπο ωφελούνται οι οικογένειες που σας βλέπουν;
Εμείς εργαζόμαστε δωρεάν με όλες τις οικογένειες του Δήμου Βόλου για πολλά ζητήματα που μπορεί να προκύψουν μέσα σε μια οικογένεια. Αυτά μπορεί να είναι ψυχολογικά (κατάθλιψη, άγχος, πανικός, σχολικός εκφοβισμός, ψυχικό τραύμα, και άλλες ψυχικές δυσκολίες), κοινωνικά, οικογενειακά, ζητήματα διαπαιδαγώγησης του παιδιού, ζητήματα σχέσης του συζυγικού ζευγαριού, σχέσεων μεταξύ μελών της οικογένειας για ανατροφή παιδιών κ.λπ. Αναλαμβάνουμε λοιπόν ανάλογα με την περίπτωση είτε ατομικά κάποιο μέλος της οικογένειας είτε το ζευγάρι γονέων, είτε όλη την οικογένεια ομαδικά. Ξεκινήσαμε τον Ιανουάριο του 2023 και συνεχίζουμε όλο και πιο δυναμικά.

Share
Ετικέτες: Τσούκαλης

Πρόσφατα άρθρα

Συνελήφθη ο δράστης που τραυμάτισε τον αστυνομικό – Ήταν ανάμεσα στους προσαχθέντες

Συνελήφθη ο χούλιγκαν που τραυμάτισε βαρύτατα τον αστυνομικό στα επεισόδια της Πέμπτης έξω από το…

10 Δεκεμβρίου 2023

Πτήση τρόμου στη Ρωσία: Επιβάτες ουρλιάζουν και προσεύχονται – Βίντεο

Οι επιβάτες απαθανατίστηκαν να προσεύχονται και να ουρλιάζουν από τον τρόμο καθώς ένα αεροπλάνο υπέστη…

10 Δεκεμβρίου 2023

Επάνοδο στις επιτυχίες ψάχνουν στη Νίκη αύριο κόντρα στον ΠΑΟΚ Β’

Την επάνοδο στις επιτυχίες ψάχνει η Νίκη, η οποία υποδέχεται αύριο Κυριακή (15.00) τον ΠΑΟΚ…

10 Δεκεμβρίου 2023

Ελεύθερος μετά από «μαραθώνια» απολογία ο 32χρονος που κατηγορήθηκε για βιασμό και revenge porn

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του στην Ανακρίτρια Ηλειας ο 32χρονος που κατηγορήθηκε για βιασμό…

10 Δεκεμβρίου 2023

H πρώτη αχτίδα ελπίδας για τον 31χρονο αστυνομικό – Έχει περιοριστεί η πολύ μεγάλη αιμορραγία

Σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας παραμένει νοσηλευόμενος ο 31χρονος αστυνομικός που…

10 Δεκεμβρίου 2023

Τέσσερις Βολιώτες επιστήμονες στο κορυφαίο 2% παγκοσμίως

  Το Κοινόν των Μαγνήτων ανακοινώνει με χαρά τη σημαντική διάκριση τεσσάρων μελών του στον…

10 Δεκεμβρίου 2023