Τοπικά

Ο Βόλος στο επίκεντρο των τεχνολογιών αιχμής – 800 φοιτητές στο συνέδριο ηλεκτρολόγων

Στους 800 ανήλθαν οι φοιτητές που συμμετείχαν στο 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο των Φοιτητών Τμημάτων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, που πραγματοποιήθηκε από την Παρασκευή μέχρι και χθες στον Βόλο.
Για τρεις μέρες η πόλη φιλοξένησε μια κοινότητα νέων, που σε λίγα χρόνια θα κρατούν τις τύχες της χώρας όσον αφορά στις τεχνολογίες αιχμής.
Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν ομιλίες και εργαστήρια, διαγωνισμό ιδεών, ενώ χθες διοργανώθηκε και ημέρα καριέρας με την παρουσία 20 περίπου εταιρειών από τους κλάδους της ενέργειας, της ψηφιακής τεχνολογίας και της βιομηχανίας που συζήτησαν με φοιτητές και απόφοιτους.
Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου, τεταρτοετής φοιτητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Ευάγγελος Μπαλαμώτης ανέφερε πως «είμαστε ευχαριστημένοι, γιατί το συνέδριο είχε ιδιαίτερη επιτυχία με την παρουσία φοιτητών από διάφορα τμήματα. Περίπου 800 φοιτητές από τον Βόλο, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τη Λαμία, την Κοζάνη, την Ξάνθη, τα Χανιά και άλλες περιοχές έδωσαν το «παρών», ενώ άλλα 150 άτομα το παρακολούθησαν διαδικτυακά. Πιστεύουμε ότι νέοι φοιτητές του Τμήματός μας που παρακολούθησαν τα εργαστήρια και τις ομιλίες των καθηγητών, εμπνεύστηκαν απ’ όσα άκουσαν και έμαθαν και τα αξιοποιήσουν τη νέα γνώση για τα μελλοντικά τους βήματα. Παράλληλα από το συνέδριο ήταν εμφανής η αισιοδοξίας ότι οι απόφοιτοι μπορούν να βρουν εύκολα εργασία στο αντικείμενό τους».
Ο επιστημονικός υπεύθυνος του συνεδρίου και καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, κ. Νίκος Μπέλλας, ανέφερε πως το συνέδριο διοργανώθηκε από τους φοιτητές για πρώτη φορά στον Βόλο και είχε μεγάλη επιτυχία. Ελπίζουμε αυτό το συνέδριο να γίνεται πιο συχνά στην πόλη μας, αφού υπάρχει πλέον και το νέο κτήριο. Για τρεις μέρες στον Βόλο υπήρξε μια κοινότητα φοιτητών που ασχολούνται με τεχνολογίες αιχμής και σε 10-12 χρόνια θα αναλάβουν τις τύχες της χώρας στο τεχνολογικό κομμάτι. Οι φοιτητές μας έχουν υψηλό επίπεδο και είναι πολύ πρόθυμοι να ανταλλάξουν ιδέες. Τα πράγματα σε σχέση με ό,τι ίσχυε, όταν εγώ ήμουν φοιτητής έχουν αλλάξει προς το καλύτερο. Για παράδειγμα στο τμήμα μας πολλοί φοιτητές κάνουν δημοσιεύσεις σε παγκόσμια συνέδρια παρότι είναι προπτυχιακοί, επισκέπτονται ερευνητικά κέντρα. Είναι η γενιά που έχει ενσωματώσει τη νέα τεχνολογία και θα την εξελίξει. Και εμείς θέλουμε να τους δείξουμε πώς θα γίνεται η έρευνα, κάτι που συμβαίνει και στο εξωτερικό».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το