Τοπικά

Ο Βόλος είπε “ΟΧΙ” στην ακρίβεια – photos

“ΟΧΙ” στην ακρίβεια, είπε  Βόλος χθες, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που είχε προκηρυχτεί από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ.

Στο Βόλο πραγματοποιήθηκαν τρεις συγκεντρώσεις το πρωί από το ΕΚΒ και το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ στην Πλατεία Ελευθερίας, από το ΠΑΜΕ στην Πλατεία Πανεπιστημίου και από αριστερές συλλογικότητες στο Ταχυδρομείο και μία το απόγευμα απο την ΟΕΒΕΜ στην Πλατεία Αγ. Νικολάου.

Πλήθος κόσμου, συμμετείχε στην συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας. Ο Πρόεδρος του ΕΚΒ Θανάσης Παπαδημόπουλος δήλωσε “Τα δύο βασικά ζητήματα που καίνε τους εργαζόμενους αυτή τη στιγμή, και τους
συνταξιούχους και τους ανέργους, έχουν να κάνουν με την ακρίβεια και με τις συλλογικές συμβάσεις που θέλουμε να υπάρχουν παντού, κλαδικές και επιχειρησιακές. Αυτή η μείωση μισθών που έχουν υποστεί οι εργαζόμενοι από το 2010, χωρίς καμία ουσιαστική αύξηση μέχρι και το 2022, δεν μπορεί να συνεχιστεί και δεν θα είναι πλέον ανεκτή”.

Όσον αφορά στη συμμετοχή στην απεργία, ο Πρόεδρος ανέφερε ότι σε κάποιους εργασιακούς χώρους που υπάρχει έντονη συνδικαλιστική δράση και υπάρχουν σωματεία, η συμμετοχή στην απεργία άγγιξε και το 100%.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Ν.Τ. Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ Φίλιππος Κωνσταντινίδης, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι “Το κεντρικό σύνθημα αυτής της κινητοποίησης είναι “Να ζούμε με αξιοπρέπεια με τους μισθούς μας”. Αυτό που ενώνει όλους, ιδιωτικό, δημόσιο, ανέργους και γενικά όλη την κοινωνία, είναι η αδυναμία που έχουμε πλέον όλοι να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες μας, βλέποντας καθημερινά αυξήσεις στα προϊόντα, στην ενέργεια, ενώ είμαστε ανήσυχοι μπροστά σε ένα χειμώνα που δεν ξέρουμε τί θα φέρει”.

Πραγματοποιήθηκαν ομιλίες και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Δείτε φωτός

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το