Ελλάδα

Ο Βαρουφάκης «έθαψε» τον Χέλμουτ Κολ πριν την ώρα του

Former Greek Finance Minister Yanis Varoufakis speaks at a "Vote In - Another Europe is Possible " rally in London
Σε μια απίστευτη γκάφα υπέπεσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος στο νέο του βιβλίο, βιάστηκε να «πεθαίνει» τον πρώην Γερμανό Καγκελάριο, Χέλμουτ Κολ.

Στην προσπάθεια του να κατακρίνει την πολιτική της ΕΕ, ο Γιάνης Βαρουφάκης φέρεται να γράφει στο νέο του βιβλίο ότι «ο Μιτεράν και ο Κολ θα τριγυρνούν στον τάφο τους», μην γνωρίζοντας προφανώς ότι ο πρώην Γερμανός Καγκελάριος βρίσκεται ακόμη εν ζωή, παρά τα προβλήματα υγείας του, καθώς από το 2008, μετά από πτώση στην κατοικία του, βρίσκεται καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο.
Ο πρώτος που φαίνεται πως παρατήρησε την αστοχία ήταν ένας πολιτικός επιστήμονας από το Institute of Economic Affairs, ο οποίος ανήρτησε μάλιστα υπογραμμισμένο το συγκεκριμένο απόσπασμα στο Twitter. «Από το νέο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη. Αμφίβολο, δεδομένου ότι ο Κολ ζει ακόμη», γράφει.

tweet

Πολλοί ήταν αυτοί που εξέφρασαν την έκπληξή τους για το γεγονός ότι ο κ. Βαρουφάκης ή έστω οι επιμελητές του βιβλίου του αγνοούσαν αυτή τη… λεπτομέρεια, ενώ ιδιαίτερα σκωπτικό ήταν το σχόλιο ενός χρήστη: Ο «Κολ δεν είναι ζωντανός. Αυτά είναι δημιούργημα της τρόικα».

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το