Τοπικά

Ο Θ. Θεοδώρου κατέθεσε αγωγή στον Δήμο-Εάν καταδικαστεί για δυσφήμηση κατά της Περιβαλλοντικής ζητά να πληρώσουν οι δημότες

Σήμερα δικάστηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου, η αγωγή που άσκησαν οι Κώστας Βολιώτης και Στέλιος Λημνιός, κατά του Δημάρχου Βόλου Θ. Θεοδώρου, για δύο ανακοινώσεις που μοιράστηκαν στον Τύπο, το περασμένο καλοκαίρι, με αφορμή την υπόθεση των «Αστεριών» και της κατασκευής του αντλιοστασίου στο πάρκο. Οι ανακοινώσεις αυτές στρέφονταν ονομαστικά κατά των κ.κ. Βολιώτη και Λημνιού και οι θιγόμενοι άσκησαν τα νόμιμα δικαιώματα τους, ζητώντας χρηματική ικανοποίηση για ηθική βλάβη.

Αυτό που είναι πραγματικά αξιοσημείωτο και προκαλεί μείζον θέμα είναι ότι ο Θ. Θεοδώρου έκανε παρεμπίπτουσα αγωγή κατά του Δήμου Βόλου, τον οποίο ο ίδιος εκπροσωπεί, ζητώντας, εάν το δικαστήριο επιδικάσει χρηματική ικανοποίηση, αυτή να την πληρώσει όχι ο ίδιος, αλλά ο Δήμος. Δηλαδή εάν καταδικαστεί την αποζημίωση θα την πληρώσουν οι δημότες. Ο τραγέλαφος ε΄χιε και συνέχεια καθώς η νομική υπηρεσία του Δήμου αντέκρουσε την αγωγή.
Στο δικαστήριο μεταξύ των κ.κ. Βολιώτη, Λημνιού και του Θ. Θεοδώρου, κατέθεσε μάρτυρας ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου στα θέματα Τύπου. Ο Γ. Πολίτσης δήλωσε απερίφραστα ότι τα Δελτία Τύπου με τους χαρακτηρισμούς και τις επιθέσεις τα γράφει και τα διανέμει ο ίδιος, χωρίς να τα εγκρίνει ο Δήμαρχος ή κανείς άλλος.

 

 

Δήλωση Θ. Θεοδώρου:

“Ακόμη μια απόπειρα δημοσιογραφικής – μικροπολιτικής εξαπάτησης των πολιτών από το σύστημα, που συνεχίζει να μας σέρνει στα Δικαστήρια, επιχειρώντας, αφελώς, να μας τρομοκρατήσει και να μας κάμψει, ώστε να αποσιωπήσουμε τα όσα δεινά επέφεραν επί τόσα χρόνια στην πόλη, και να αποτρέψει το μεγάλο έργο που επιτελούμε προς όφελος της πόλης.
Η περίφημη αγωγή με την οποία δήθεν στρέφομαι κατά του Δήμου Βόλου είναι κάτι περισσότερο από φανερό ότι δεν έχει οικονομικό περιεχόμενο και αποτελεί απλώς μια κίνηση τακτικής, ώστε να παραστεί και ο Δήμος στην εκδίκαση των σε βάρος μου αγωγών από το δίδυμο Βολιώτη – Λημνιού, επιφανή στελέχη του συστήματος αυτού! Η δική μου παράσταση έγινε δια του δικηγόρου κ. Σινέλη, που φυσικά αποζημίωσα με δικά μου χρήματα.
Και αν και θεωρώ ψυχοφθόρο να απολογούμαι σε τέτοιους «κατήγορους», που το μόνο προσόν που διαθέτουν είναι η διαστρέβλωση της αλήθειας και η τέχνη της συκοφαντίας, να υπενθυμίσω ότι από την πρώτη κιόλας στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων μου όχι μόνο ως εκτελούντος χρέη Δημάρχου, αλλά και ως απλού αντιδημάρχου, αποποιήθηκα κάθε αποζημίωσης για τα έξοδα μετακίνησής μου, που νόμιμα προβλέπονται, γιατί ακριβώς σέβομαι τα χρήματα των πολιτών.
Και για να τελειώνει αυτή η θλιβερή σε βάρος μου επίθεση διαβεβαιώνω δημόσια ότι εφ’ όσον το Δικαστήριο επιδικάσει κάποιο ποσό στο δίδυμο Βολιώτη – Λημνιού αυτό θα το καταβάλλω εξ ιδίων και σε κάθε περίπτωση ουδεμία επιβάρυνση θα υπάρξει για το Δήμο. Η ιστορία του καθενός μας σε αυτή την πόλη είναι αδιάψευστος μάρτυς. Εμείς εργαζόμαστε επ ωφελεία των πολιτών και μόνο και αυτό αποτελεί πλέον κοινή συνείδηση, σε αντίθεση με κάποιους άλλους”.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το