Τοπικά

Ο Σύλλογος Συνταξιούχων Εμπόρων Μαγνησίας για την Ημέρα Τρίτης Ηλικίας

Ανακοίνωση για την Ημέρα Τρίτης Ηλικίας εξέδωσε ο Σύλλογος Συνταξιούχων Εμπόρων Μαγνησίας. Όπως αναφέρει ο Σύλλογος στην ανακοίνωσή του, οι συνταξιούχοι δεν πρέπει να απογοητεύονται αλλά να διεκδικούν αγωνιστικά τη ζωή τους.
Η ανακοίνωση:
«Η 1η Οκτώβρη καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ σαν παγκόσμια ημέρα της Τρίτης Ηλικίας το 1990, για να τιμήσουμε με αυτόν τον τρόπο τα περήφανα γηρατειά. Από τότε άρχισε να αποδομείται η κοινωνική ασφάλιση.
Όλοι γνωρίζουμε ότι η γήρανση είναι ένα αναπόφευκτο γεγονός, εμείς, όμως, οι συνταξιούχοι δεν πρέπει να παρασυρθούμε από την φοβία της γήρανσης. Μπορεί να γεράσαμε, αλλά ακόμη είμαστε ικανοί να περπατήσουμε στον δρόμο του αγώνα.
Θέλουμε να χαιρετήσουμε αυτήν την ημέρα και να ευχηθούμε σε όλους τους συναδέλφους χρόνια πολλά, υγεία, χαρά και οικογενειακή ευτυχία.
Από το 1990 άρχισε ο διαχωρισμός σε παλιούς και νέους ασφαλισμένους, φαινόμενο το οποίο συνεχίζεται μέχρι τις ημέρες μας, με αποτέλεσμα την ισοπέδωση των κοινωνικών δομών σε τέτοιο σημείο που καθημερινά δυσκολεύει την ζωή μας. Οι άνθρωποι της Τρίτης Ηλικίας βρισκόμαστε μπροστά σε μια κρίση που δεν έχει προηγούμενο στη σύγχρονη Ιστορία. Καθημερινά, «σφαγιάζονται» τα δικαιώματά μας και χάνεται η αξιοπρέπειά μας. Όταν, λοιπόν, η αδικία γίνεται νόμος του κράτους για τα περήφανα γηρατειά, ο αγώνας πρέπει να γίνει το υπέρτατο καθήκον.
Οι πληγές μας από τα τρία μνημόνια δεν είναι ορατές, θα φανούν, όμως, αργότερα, αλλά για εμάς τους συνταξιούχους θα είναι πολύ αργά για την αντιμετώπισή τους. Η 1η Οκτωβρίου δεν θα πρέπει να είναι μόνο ημέρα ανταλλαγής ευχών, αλλά είναι απαραίτητο να θυμόμαστε την υποκρισία και τα ψεύτικα χαμόγελα των πολιτικών, καθώς και άλλων φορέων, μπροστά στις κάμερες των τηλεοπτικών δικτύων.
Η Τρίτη Ηλικία δεν έχει ανάγκη από κούφια λόγια και ευχολόγια, αλλά από στοργή, φροντίδα και σεβασμό 365 τον χρόνο.
Οι συνταξιούχοι δεν θα πρέπει να απογοητευόμαστε, αλλά να δυναμώνουμε τα σωματεία μας, τα οποία είναι το στίγμα και η ρότα των αγώνων μας. Ακόμη, να μην νομιμοποιούμε κανένα αντισυνταξιουχικό και αντιλαϊκό νόμο που μας έχει αφαιρέσει τον ιδρώτα μιας ζωής, που χύσαμε για τις συντάξεις, την υγεία και την πρόνοια.
Συμμετέχουμε με όλους τους συνταξιουχικούς συλλόγους του νομού Μαγνησίας σε αυτήν την γιορτή και ευχόμαστε χρόνια πολλά, δηλώνοντας ότι είμαστε ακόμη ζωντανοί και διεκδικούμε αγωνιστικά την ζωή μας, την ζωή των παιδιών μας και των εγγονών μας, με σκληρούς και ασυμβίβαστους αγώνες».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το