Τοπικά

Ο Σύλλογος Παλαιών – Παλαιού Λιμεναρχείου για την επίσκεψη κατοίκων και επαγγελματιών στον ΟΛΒ

Τις προτάσεις -αιτήματα κατέθεσε στον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΒ αντιπροσωπεία του Συλλόγου Παλαιών-Παλαιού Λιμεναρχείου μετά τις καταστροφές που προκλήθηκαν στην περιοχή από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου.  Όπως αναφέρει ο Σύλλογος σε ανακοίνωση που εξέδωσε:

“Τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου και το διευθύνοντα σύμβουλό του κ. Αναγνώστου επιδιώξαμε να συναντήσουμε την Τετάρτη 29.11.202) ως Σύλλογος Παλαιών – Παλαιού Λιμεναρχείου. Για τη συνάντηση αυτή συγκεντρωθήκαμε χτες στις 14.00 έξω από το κτίριο του ΟΛΒ περίπου 30 κάτοικοι κι επαγγελματίες της περιοχής, αλλά δυστυχώς ο κ. Αναγνώστου δέχθηκε μια αντιπροσωπεία 2 ατόμων μόνο. Προφανώς γιατί δεν ήθελε να ακούσει τις ερωτήσεις και την αγωνία που βιώνουμε όλοι μας στο Παλαιό Λιμεναρχείο κάθε φορά που βρέχει εξαιτίας της απραξίας και του ΟΛΒ (αλλά όχι μόνο του ΟΛΒ).

Του περιγράφηκε για δεύτερη φορά (είχε γίνει συνάντηση και στις αρχές Οκτωβρίου) από τους εκπροσώπους η κατάσταση που εξακολουθεί να παραμένει στην περιοχή και του κατατέθηκαν και πάλι οι παρακάτω προτάσεις – αιτήματα:

Πρώτο, ο τοίχος επί της Μητροπολίτου Γρηγορίου να αντικατασταθεί με κάγκελα, ώστε τα νερά να φεύγουν απρόσκοπτα προς τη θάλασσα. Σε αυτόν τον δρόμο δεν υπάρχει η υψομετρική διαφορά και το νερό μπορεί να φεύγει με τη φυσική ροή. Σε περίπτωση λοιπόν που ξανασυμβεί κάποια πλημμύρα, να υπάρχει μια στοιχειώδης διαφυγή των υδάτων από το Παλαιό Λιμεναρχείο προς τη θάλασσα.
Δεύτερο, να προχωρήσει άμεσα ο καθαρισμός του λιμανιού από το χώμα που έχει παραμείνει μετά τις πλημμύρες. Διότι κάθε φορά που φυσάει ένα απίστευτο σύννεφο σκόνης σηκώνεται και «πνίγει» ειδικά το κάτω μέρος της περιοχής.
Να γίνει μελέτη για ένα συνολικότερο έργο, που θα αποτρέπει πλέον οριστικά την επανάληψη μιας πλημμύρας στην περιοχή. Η μελέτη αυτή προφανώς πρέπει να γίνει από ειδικούς και η υλοποίηση πρέπει να γίνει σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου.
Περιμένουμε λοιπόν άμεσα την απάντηση του κ. Αναγνώστου και κυρίως αναμένουμε γρήγορα να παρθούν πρωτοβουλίες και να δρομολογηθούν οι απαραίτητες ενέργειες.

Και επειδή η πρώτη απάντηση που δόθηκε από τον κ. Αναγνώστου ήταν ότι πρέπει να δει τον προϋπολογισμό, του επισημαίνουμε ότι καθώς έχουν χαθεί ανθρώπινες περιουσίες, η ψυχολογική φθορά εξαιτίας των ζημιών και της ταλαιπωρίας που έχουμε υποστεί είναι τεράστια και επειδή υπάρχει κίνδυνος να ξανασυμβεί, μια τέτοια απάντηση που επιδεικνύει αδιαφορία δεν είναι αποδεκτή από την πλευρά μας.

Τέλος, καλούμε όλους τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής τη Δευτέρα στις 14.00 να επισκεφθούμε και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ, στα γραφεία της επιχείρησης. Ώστε να καταθέσουμε κι εκεί τα αιτήματα που αντιστοιχούν στις δικές του αρμοδιότητες και ευθύνες”.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Χορεύοντας ζεϊμπέκικο βγήκε στη σύνταξη ο Έλληνας Διοικητής της Κ-9 στη Νέα Υόρκη – Δείτε βίντεο

Με ζεϊμπέκικο, «Ζορμπά» και νησιώτικα το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης (NYPD) αποχαιρέτησε τον Διοικητή…

1 Δεκεμβρίου 2023

Σοκ στην Ινδία: 5 νεκροί από μολυσμένο σιρόπι –Το νόθευσαν με μεθυλική αλκοόλη

Τουλάχιστον 5 άτομα σκοτώθηκαν και άλλα 2 διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, αφότου κατανάλωσαν μολυσμένο σιρόπι. Το…

1 Δεκεμβρίου 2023

Βραβεύτηκαν ο ΕΟΣ Βόλου και δύο αθλητές του

Στην Αγριά Βόλου και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο Valis πραγματοποιήθηκαν οι βραβεύσεις κυπελλούχων σωματείων και αθλητών…

1 Δεκεμβρίου 2023

To πρόγραμμα του Δημήτρη Κουρέτα για τη γεωργική ανάπτυξη της Θεσσαλίας

O νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Δημήτρης Κουρέτας παρουσίασε σήμερα σε ομιλία του στη Λάρισα το Πρόγραμμα Γεωργικής Ανασυγκρότησης…

1 Δεκεμβρίου 2023

Με τη Νίκη εκτός έδρας αγωνίζεται η Κ20 του Γ.Σ. Βόλου στο βόλεϊ

Εκτός έδρας αγωνίζεται η ομάδα Κ20 του Γ.Σ. Βόλου στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του…

1 Δεκεμβρίου 2023

Έκθεση έργων τέχνης του Κώστα Σπύρου

Την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023, στις 19:00, ο Βολιώτης Δικηγόρος Κώστας Στεργίου ανοίγει για πρώτη…

1 Δεκεμβρίου 2023