Τοπικά

Αθλητικές εκδηλώσεις από τη Δ.Δ.Ε Μαγνησίας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Η Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος & Αλμυρού και τους συλλόγους «ΜΑΓΝΗΤΕΣ ΤΥΦΛΟΙ» και «Α.Σ. ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ» που συμμετέχουν στο Άτυπο Δίκτυο Φορέων Υγείας Μαγνησίας διοργανώνουν αθλητικές εκδηλώσεις την Δευτέρα 4/12/2023 στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία η οποία θεσπίστηκε και τηρείται παγκόσμια από τα Ηνωμένα Έθνη το 1992 και εορτάζεται σε όλον τον Πλανήτη στις 3 Δεκεμβρίου κάθε έτους.
Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία προωθεί την κατανόηση σε θέματα αναπηρίας και την κινητοποίηση υπέρ των δικαιωμάτων αξιοπρέπειας και ευημερίας των ατόμων με αναπηρία. Επιδιώκει την αύξηση του βαθμού ένταξης των ατόμων με αναπηρία σε κάθε πτυχή της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής.
Ταυτόχρονα, για την εκπαιδευτική κοινότητα, είναι μια μέρα που σηματοδοτεί την υποχρέωση διασφάλισης της ισότιμης πρόσβασης όλων των μαθητών και όλων των μαθητριών σε κάθε εκπαιδευτική δομή την οποία αξιοποιούν οι νέοι για τη διαπαιδαγώγησή τους και για την πραγματοποίηση των ενδιαφερόντων τους, βασιζόμενοι στις αρχές της ενταξιακής εκπαίδευσης. Η έννοια της ενταξιακής εκπαίδευσης αναφέρεται στη φιλοσοφία της αποδοχής και στην παροχή ενός πλαισίου, μέσα στο οποίο όλα τα παιδιά χωρίς εξαιρέσεις και αστερίσκους, μπορούν να εκτιμηθούν ισότιμα και να αντιμετωπίζονται με σεβασμό.
Οι συμμετέχοντες μαθητές και μαθήτριες, μέσα από τις παρακάτω βιωματικές δράσεις, αναπτύσσουν την συναισθηματική τους νοημοσύνη, μαθαίνουν να σέβονται την διαφορετικότητα και αντιλαμβάνονται τα προβλήματα των συνανθρώπων τους.

Οι αθλητικές εκδηλώσεις που προγραμματίζονται από τη Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας είναι:
1. Επίδειξη αγώνα Goal Ball με την συμμετοχή μελών του σωματείου «ΜΑΓΝΗΤΕΣ ΤΥΦΛΟΙ» και των μαθητών/τριων του 2ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας και του 11ου Δημ. Σχολείου Ν. Ιωνίας. Χώρος τέλεσης το Κλειστό Γυμναστήριο Ν. Ιωνίας. Βιωματική συμμετοχή των μαθητών/τριων. Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα φορέσουν τις ειδικές μάσκες που προσομοιώνουν την απώλεια όρασης για να βιώσουν την ιδιαίτερη κατάσταση που βιώνουν τα τυφλά άτομα τόσο στην καθημερινότητα τους όσο και στις απαιτήσεις μιας αθλητικής δραστηριότητας. Διάρκεια εκδήλωσης περίπου 2 ώρες (9-11 πμ).
2. Επίδειξη αγώνα καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο με την συμμετοχή των μελών του «Α.Σ. ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ» και μαθητές/τριες από το 7Ο και 9Ο Γυμνάσια Βόλου. Βιωματική συμμετοχή μαθητών/τριων. Οι μαθητές και οι μαθήτριες χρησιμοποιούν τα αναπηρικά καροτσάκια σε έναν αγώνα καλαθοσφαίρισης που αναδεικνύει τα προβλήματα των ατόμων με κινητικές αναπηρίες. Χώρος τέλεσης το κλειστό Γυμναστήριο «Βάκης Παρασκευόπουλος». Διάρκεια εκδήλωσης περίπου 2 ώρες (11-1).

Share

Πρόσφατα άρθρα

20χρονος έφαγε ζελεδάκια κάνναβης που αγόρασε στο περίπτερο και κατέληξε στο νοσοκομείο

Έντονες ζαλάδες και εμετούς εμφάνισε ένας 20χρονος που επισκέφθηκε στις 9 Νοεμβρίου το Κέντρο Υγείας…

1 Δεκεμβρίου 2023

Εξαιρετική εμφάνιση του ΟΕΑ/ΝΑΒ στους Χειμερινούς Κολύμβησης

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η προαγωνιστική ομάδα του ΟΕΑ/ΝΑΒ στους χειμερινούς αγώνες προαγωνιστικών κατηγοριών που…

1 Δεκεμβρίου 2023

Πανθεσσαλική εκδήλωση για την έμφυλη βία

Με σύνθημα «ΜΕ αφορά, ΣΕ αφορά, ΜΑΣ αφορά ΟΛΟΥΣ», η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Περιφερειακή Επιτροπή…

1 Δεκεμβρίου 2023

Ενημέρωση σχετικά με την παροχή πρώτων βοηθειών στο ΓΕΛ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ

Την Παρασκευή 1/12/2023 πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Δήμου Νέας Αγχιάλου σε συνεργασία με τη Λέσχη…

1 Δεκεμβρίου 2023

Μαγνησία: Σοκ από τον θάνατο 40χρονης υπαξιωματικού Π.Ν.

Στοκ στην τοπική κοινωνία από τον θάνατο της 40χρονης Συραγώς Μπαμπαλίτσα - υπαξιωματικός Π.Ν. ε.ε.…

1 Δεκεμβρίου 2023

Κενό γράμμα παραμένει η ψηφισμένη ρύθμιση περί μηδενικής συμμετοχής σε φάρμακα κι εξετάσεις για τους πλημμυροπαθείς

Σε κοινή ανακοίνωση οι Ιατρικοί Σύλλογοι Θεσσαλίας αναφέρουν: Πέρασαν σχεδόν τρεις μήνες από τα καταστροφικά…

1 Δεκεμβρίου 2023