Πολιτισμός

O Σύλλογος Φίλων Μουσικής Βόλου “εγκαινιάζει” τη νέα σεζόν

Με μια ανοιχτή για όλους τους μουσικόφιλους εκδήλωση εγκαινιάζει τη νέα σεζόν 2017-18 ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Βόλου. Τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου προσκαλεί τα μέλη του, όλους όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν μέλη αλλά και εκείνους που αγαπούν τη μουσική, στη FRIENDS PUB 28ης Οκτωβρίου 150 (με Γαμβέτα) για μια βραδιά γεμάτη μουσική και ανταλλαγή απόψεων.
Στον ίδιο χώρο θα γίνει στις 19:30 η γενική συνέλευση του συλλόγου και με βάση το καταστατικό θα πραγματοποιηθούν εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. Επίσης μέλη και μη μέλη μπορούν να καταθέσουν απόψεις για τη πορεία του συλλόγου το επόμενο διάστημα και προτάσεις για νέες εκδηλώσεις ενώ θα γίνονται και εγγραφές νέων μελών.
Θα ακολουθήσουν dj sets από τους : Τζανέτο Παπαγεωργίου και Κώστα Ανέστη ενώ στη διάρκεια της βραδιάς θα προβάλλεται στις οθόνες του FRIENDS βίντεο με αποσπάσματα από τις δράσεις του συλλόγου.
Ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Βόλου ιδρύθηκε με πρωτοβουλία 25 μουσικόφιλων συμπολιτών (απ. Πρωτοδικείου Βόλου 313/2012) και μερικοί από τους σκοπούς του, όπως περιγράφονται στο καταστατικό είναι : η εξάπλωση και η προαγωγή της μουσικής παιδείας στην πόλη του Βόλου και την ευρύτερη περιοχή, σε όλες τις εκφάνσεις και τα ρεύματα της, η ενθάρρυνση της καλλιτεχνικής και πνευματικής δημιουργίας, η συνεργασία καλλιτεχνών και μελετητών της τέχνης και η σύσφιξη των δεσμών φιλίας και συναδέλφωσης, η μελέτη και έρευνα της μουσικής, η ευαισθητοποίηση των πολιτών για συμμετοχή σε μουσικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, η διάσωση και διάδοση των μουσικών εθίμων, παραδόσεων και γενικά της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας κλπ Από την ίδρυση του μέχρι σήμερα ο σύλλογος έχει κάνει ή πάρει μέρος σε μια σειρά μουσικών και όχι μόνο εκδηλώσεων όπως :Αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη, συναυλία των Locomondo, συναυλία κουαρτέτου ξύλινων πνευστών, διοργάνωση κινηματογραφικής πρεμιέρας μουσικού ντοκιμαντέρ, «Πάρτι γιε γιε» στην Αύρα, έκθεση «Ημέρες Ραδιοφώνου» στο Μουσείο Πόλης κλπ.
Το blog του συλλόγου στο ιντερνέτ : http://volosmusic.blogspot.gr και η σελίδα του συλλόγου στο facebook : Σύλλογος-Φίλων-Μουσικής-Βόλου

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το