Πολιτισμός

Ο Στέλιος Γκόλγκαρης σολίστ με την Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ

Με σολίστ τον Ιδρυτή της Κιθαριστικής Ορχήστρας Βόλου – Μαγνησίας, διεθνούς φήμης κιθαριστή Στέλιο Γκόλγκαρη, θα εμφανιστεί η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, υπό την διεύθυνση του Μαέστρου Παναγιώτη Διαμαντή, την Παρασκευή 3 Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής. Μαζί του συμπράττει και ο Κομοτηναίος σολίστ & συνθέτης Δημήτρης Σβυντρίδης καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης. Θα ερμηνεύσουν το Κοντσέρτο του Άστορ Πιατσόλα σε ενορχήστρωση του Αλέξανδρου Χαλάψη.

Η συναυλία εντάσσεται στις εκδηλώσεις του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης που διοργανώνει 2-5 Μαΐου , η Δημοτική Κοινωνική Επιχείρηση Πολιτισμού – Παιδείας & Αθλητισμού – Δ.Κ.Ε.Π.Π.Α.Κ. Κομοτηνής και αποτελεί πλέον ένα διεθνή πολιτιστικό θεσμό με ευρεία απήχηση.
Στην διοργάνωση συμμετέχουν ακόμη ο Ιταλός Νικόλα Μοντέλα, η Βουλγάρα Στέλα Ντίνκοβα, ο Γάλλος Ερίκ Φρανσερις, ο Βούλγαρος Κοσταντίν Ντίνκοβ και οι Έλληνες Τάσος Δέλιος, Νίκη Ζάκα, Αντώνης Μιτζής, Κώστας Χίζαρης κ.α.

Η Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου – Μαγνησίας, ιδρύθηκε από τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών και η συμμετοχή των μελών της (Καθηγητών & Σπουδαστών Κιθάρας) στην Ορχήστρα είναι εντελώς δωρεάν (χωρίς καμία οικονομική συνδρομή).

Έχει εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στα Φεστιβάλ Κιθάρας Καρδίτσας, Ιονίων Νήσων, Μακεδονίας, Παρνασσού, Αττικής, σε σύμπραξη με την Ελληνική Κιθαριστική Ορχήστρα, αλλά και την Santa Barbara Guitar Orchestra, ενώ έχει καταγραφεί στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής, χάρις στο ψηφιακό CD, που κυκλοφορεί από την FM RECORDS, σε πάνω από 400 ψηφιακές πλατφόρμες μουσικής σε όλο τον πλανήτη, κάνοντας γνωστό τον Βόλο και τον Νομό Μαγνησίας διεθνώς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το