Οικονομία

Ο σκληρός της ΕΚΤ που τον βάφτισαν “ζόμπι”

ekt

Ο άνθρωπος που θα αντικαταστήσει τον Κλάους Μαζούχ ως επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα όχι μόνο δεν είναι πρωτάρης, αλλά έχει τη φήμη του σκληρού τεχνοκράτη, που δεν ενδιαφέρεται για τις κοινωνικές επιπτώσεις της λιτότητας στην Ευρώπη της κρίσης.

Ο λόγος για τον Γερμανό Ράσμους Ρέφερ, επικεφαλής του Τμήματος Στρατηγικής Νομισματικής Πολιτικής της ΕΚΤ, που κατά την τριετή θητεία του στο κλιμάκιο της τρόικας στην Πορτογαλία (για ένα διάστημα μαζί με τον Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ) απέκτησε τα καθόλου κολακευτικά προσωνύμια του «κυρίου λιτότητα» και του… «ζόμπι», λόγω του επιβλητικού και σκυθρωπού παρουσιαστικού του.

Ακόμα και μπλουζάκια έχουν τυπωθεί… προς τιμήν του και πωλούνται στο Διαδίκτυο, όπου φιγουράρει το πρόσωπο του Γερμανού τραπεζίτη ως ενός τρομακτικού ζόμπι. Ο σχεδιαστής του ρούχου, μάλιστα, δεν παραλείπει να εξηγήσει ότι το προϊόν είναι εμπνευσμένο από τον «καταραμένο» Ράσμους Ρέφερ της ΕΚΤ, ο οποίος θυμίζει τον χαρακτήρα «Lurch» της ταινίας «The Adams Family». Αυτό το μπλουζάκι είναι μία κραυγή εναντίον της προσπάθειας αυτών των μη εκλεγμένων πιστωτών- καρχαριών να κυριεύσουν τον κόσμο.

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το