Αθλητισμός

Ο πρώτος «τελικός» για τον Ρήγα – Χρειάζεται πάση θυσία «διπλό» στο Μαρτίνο

Τέσσερις «τελικούς» καλείται να δώσει ως το τέλος του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής ο Ρήγας Φεραίος και σήμερα στις 3 μ.μ. είναι ο πρώτος με αντίπαλο τον Οπούντιο στο γήπεδο του Μαρτίνου. Το παιχνίδι διεξάγεται στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής και οι Βελεστινιώτες πρέπει να το κερδίσουν πάση θυσία προκειμένου να διατηρήσουν τις ελπίδες τους για την παραμονή.

Ό Ρήγας Φεραίος θέλει να φτάσει στους 37 βαθμούς στο πρωτάθλημα για να τερματίσει πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και για να τα καταφέρει επιβάλλεται να κάνει το «τέσσερα στα τέσσερα» στις αγωνιστικές που απομένουν, καθώς αυτή τη στιγμή έχει στο ενεργητικό του 25 πόντους. Γι’ αυτό και κάθε ματς που θα δώσει από εδώ και πέρα χαρακτηρίζεται ως «τελικός». Όσο ο Ρήγας κερδίζει θα εξακολουθεί να ελπίζει και οι πιθανότητες για την παραμονή θα αυξάνουν.
Σήμερα αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Οπούντιο Μαρτίνου, ομάδα που έχει ήδη υποβιβαστεί. Όμως αυτό ίσως την κάνει πιο επικίνδυνη διότι θα αγωνιστεί χωρίς άγχος. Γι’ αυτό και οι παίκτες του Ρήγα επιβάλλεται να είναι προσεκτικοί και στα 90 λεπτά της αναμέτρησης. Πρέπει να παίξουν δυνατά και να βγάλουν πάθος στον αγωνιστικό χώρο. Να δείξουν από την αρχή ότι δεν θα αφήσουν περιθώρια στους αντιπάλους τους και να ακολουθήσουν πιστά το πλάνο της τεχνικής ηγεσίας.
Για τον Ρήγα το ιδανικό θα είναι να πάρει τους τρεις βαθμούς και να μη «φορτωθούν» οι παίκτες του με κάρτες. Θυμίζουμε, ότι στο όριο είναι οι παίκτες προπονητές Γιώργος Αλεξίου, Χρήστος Σπαθής, καθώς και ο Αποστόλης Τσιώλης. Και οι τρεις έχουν από έξι, κάτι που σημαίνει πως αν δουν άλλη μία θα τιμωρηθούν με δύο αγωνιστικές (εκτός και αν στη συνέχεια επιδιώξουν αποβολή για να χάσουν μόνο ένα παιχνίδι).

Για τον σημερινό αγώνα το θετικό είναι πως όλοι οι παίκτες είναι διαθέσιμοι, εκτός του μόνιμου απόντα Γιώργου Κουρίτα. Ετοιμοπόλεμοι είναι οι: Τάσος Παπαγιάννης, Βασίλης Τσουμπέκος, Δημήτρης Χατζηαθανασίου, Χρήστος Σπαθής, Θανάσης Μπόρας, Σπύρος Γκάγκας, Ανδρέας Καρλιάμπας, Αργύρης Κυριάκος, Χάρης Ράπτης, Θόδωρος Μπομπότης, Γιώργος Αλεξίου, Θανάσης Παπαγεωργίου, Αποστόλης Τσιώλης, Αποστόλης Χατζησταμάτης, Στέργιος Μπακάλης, Ντίνος Γεωργατζής, Γιώργος Παπακώστας, Αχιλλέας Νασιακόπουλος, Θόδωρος Σουγκάρης, Αντώνης Τζοβάρας, Τάσος Τσελεπής.
Ο Σπύρος Νικολάου της ΕΠΣ Αθηνών ορίστηκε από την ΚΕΔ/ΕΠΟ να διευθύνει το σημερινό ματς. Βοηθοί του θα είναι ο Προκόπης Τσιφλάκος της ΕΠΣ Εύβοιας και η Κατερίνα Γκόντα της ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής, ενώ χρέη παρατηρητή διαιτησίας ανατέθηκαν στην Βασιλική Γκουσάρη της ΕΠΣ Φωκίδας.
Ο κ. Νικολάου είναι άπειρος διαιτητής. Φέτος ανέβηκε στη Γ’ Εθνική και έχει διευθύνει μόλις δύο αγώνες. Στο ένα εξ αυτών έπαιζε ο Οπούντιος, αλλά ηττήθηκε εντός έδρας από τον Διγενή με 1-2. Το άλλο παιχνίδι ήταν το ΠΑΟ Λουτρακίου-Ασπρόπυργος 0-0.

Ρεπό ο ΝΠΣ Βόλος
Δεν έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις σήμερα ο ΝΠΣ Βόλος. Ο πρωτοπόρος του 4ου ομίλου θα κάνει το προγραμματισμένο του ρεπό, ενώ επόμενος αντίπαλός του είναι ο Γ.Σ. Αλμυρού.

Το πρόγραμμα
Το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής είναι το κάτωθι: Οπούντιος-Ρήγας
Ολυμπιακός-Αμβρυσσέας
Αστέρας Ιτ.-ΑΟ Σελλάνων
Αχιλλέας Φ.-Διγενής Ν.
ΓΣ Αλμυρού-Νίκη
Θήβα-Βελούχι
Ρεπό: ΝΠΣ Βόλος
* Όλοι οι αγώνες αρχίζουν στις 15.00.

Η βαθμολογία
(22η αγωνιστική)
1. ΝΠΣ Βόλος 56-15 56
2. Νίκη 30-11 39
3. ΓΣ Αλμυρού 29-17 36
4. Αστέρας Ιτ. 33-19 35
5. Αμβρυσσέας 26-22 31
6. Θήβα 33-20 30
7. Ολυμπιακός Β. 17-15 30
8. ΑΟ Σελλάνων 23-20 28
9. Ρήγας 17-25 25
10. Διγενής Ν. 12-29 19
11. Αχιλλέας Φ. 14-31 19
12. Οπούντιος 18-43 15
13. Βελούχι 15-56 6
* Ρεπό στον β’ γύρο δεν έκαναν οι ΝΠΣ Βόλος, Αμβρυσσέας, Ολυμπιακός, Οπούντιος.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Μουσική βραδιά στη “Θεατρίνη” με τον Γιώργο Πάγκαλο

Το Κέντρο Πολιτισμού και Τεχνών – Θεατρίνη φιλοξενεί τον Γιώργο Πάγκαλο σε μια ξεχωριστή μουσική…

4 Φεβρουαρίου 2024

Πέπλο θλίψης στη Λάρισα για βρέφος τριών μηνών που πέθανε αναπάντεχα – «Δεν είχε τίποτα» λένε οι συγγενείς

Το βρέφος πέθανε σε νοσοκομείο της Αττικής, με την τραγική είδηση να βυθίζει στο πένθος…

4 Φεβρουαρίου 2024

Επίδομα θέρμανσης με ηλεκτρικό ρεύμα: Ανοιχτή μέχρι αύριο η πλατφόρμα

Μέχρι τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024 παρατάθηκε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τη χορήγηση έκτακτης ενίσχυσης σε πολίτες που χρησιμοποιούν ρεύμα για τη θέρμανσή τους.…

4 Φεβρουαρίου 2024

Ρόδος: Έκλεψαν επτά από τα δεκατέσσερα προσκυνητάρια της Φιλερήμου

Επτά από τα συνολικά 14 προσκυνητάρια στη Φιλέρημο στη Ρόδο έκλεψαν άγνωστοι. Σύμφωνα με τη…

4 Φεβρουαρίου 2024

Έκρηξη στη Σταδίου: Έμπειροι, «διαβασμένοι» και αποφασισμένοι οι βομβιστές – Οι κάμερες έχουν καταγράψει τις κινήσεις τους

Απόλυτα προετοιμασμένοι και ως πολύ καλά διαβασμένοι χαρακτηρίζονται από τις Αρχές οι βομβιστές της οδού…

4 Φεβρουαρίου 2024

Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της Κυριακής 4/2

Το σημερινό πρόγραμμα των τηλεοπτικών μεταδόσεων έχει ως εξής: ΕΡΤ 3 11.00 Ελλάδα-Γαλλία -Ζ- (πόλο…

4 Φεβρουαρίου 2024