Αθλητισμός

“Άγγιξε” μεγάλη ανατροπή αλλά έχασε 58-62 από τους Σοφάδες η Νίκη

Μια μεγάλη ανατροπή «άγγιξε» η Νίκη. Παρότι βρέθηκε στο -13 περίπου πέντε λεπτά πριν τη λήξη, κατάφερε να μειώσει στους δύο πόντους, αλλά στο τέλος δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την αντεπίθεσή της χάνοντας 58-62 από τους Σοφάδες στο Κλειστό Ν. Ιωνίας για τη National League 1.

Ο νεαρός Μισαηλίδης αποτέλεσε την έκπληξη στην πεντάδα για τον Παναγιώτη Γκουγκουτούδη. Από την άλλη πλευρά ο Βολιώτης Χρήστος Νίκολης βρισκόταν στο αρχικό σχήμα των Σοφάδων έχοντας φορέσει στο παρελθόν τη φανέλα της Νίκης και του Ολυμπιακού.

Η αρχή ήταν νευρική για τους «κυανόλευκους» που έβρισκαν πόντους μόνο από τη «γραμμή της φιλανθρωπίας», απ’ όπου είχαν 4/6 με τους Κουτίνα, Βλαχογιάννη και Κωστούλα. Στο αντίπαλο στρατόπεδο ο Μακρής ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων των φιλοξενουμένων με έξι γρήγορους πόντους.

Η διαφορά βρισκόταν σταθερά στους εννέα πόντους (4-13 στο 6’ και 6-15 στο 7’), με το 13-20 να είναι το σκορ της α’ περιόδου. Σ’ αυτό το διάστημα οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να έχουν καλύτερη τύχη, αλλά ήταν πολύ άστοχοι ακόμη και στις βολές.

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τους Σοφάδες να έχουν τον έλεγχο. Μάλιστα στο 14’ έδωσαν στη διαφορά διψήφια τιμή (15-26) με λέι απ του Καπετάκη.

Ο Βερτζάγιας πέτυχε το δεύτερο τρίποντο της ομάδας του (το πρώτο ο Κουτίνας) και ο Κρίπτσι με λει απ μείωσε σε 20-26, αλλά ήταν φανερό ότι η Νίκη ασφυκτιούσε από τη δυνατή άμυνα του καρδιτσιώτικου συγκροτήματος. Έτσι η διαφορά ανέβηκε πάλι στους 11 πόντους (20-31), με τους «κοκκινόμαυρους» να τρέχουν σερί 5-0, το οποίο έσπασε ο Μισαηλίδης με παλικαρίσιο καλάθι (22-31 στο 19’). Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν το… βιολί τους και έκλεισαν το πρώτο μέρος με τη μεγαλύτερη διαφορά (22-36) προκαλώντας τον έντονο προβληματισμό στο «κυανόλευκο στρατόπεδο».

Οι Βολιώτες έμπαιναν δυνατά στις φάσεις στην επανάληψη, αλλά το έκαναν με άναρχο τρόπο. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στους Σοφάδες να «διαβάσουν» το παιχνίδι και να βγάλουν καλές άμυνες. Έτσι η διαφορά συντηρούταν πάνω από τους δέκα πόντους (26-39 στο 23’).

Ο Παναγιώτης Γκουγκουτούδης έριξε στη «μάχη» τους Κωστούλα και Μισαηλίδη αντί των Γυφτάκη και Βρεττά σε μια προσπάθεια να αλλάξει τη ροή της αναμέτρησης. Πράγματι ο Κωστούλας έδωσε προσωρινά μια λύση (30-41 στο 27’), αλλά δεν τον μιμήθηκε ο Μισαηλίδης αστοχώντας σε δύο συνεχόμενα τρίποντα από τη γωνία, αν και ήταν αμαρκάριστος.

Με τέσσερις πόντους του Παππά η διαφορά έφτασε πάλι στη μεγαλύτερη τιμή της (32-46 στο 28’), για να απαντήσουν οι Κρίπτσι και Κουτίνας (36-46 στο 29’). Μάλιστα ο δεύτερος σκόραρε με ωραίο «eurostep» αποσπώντας το χειροκρότημα των φιλάθλων.

Ο Νίκος Κακλαμάνος κάλεσε τάιμ άουτ, με σκοπό να ανακόψει τον ρυθμό των γηπεδούχων, ενώ το ματς καθυστέρησε για λίγο να ξαναρχίσει εξαιτίας της έντασης που προκλήθηκε στην εξέδρα για άγνωστο λόγο. Τελικά τα πνεύματα ηρέμησαν γρήγορα και ο αγώνας ξεκίνησε με «γκολ φάουλ» του Κρίπτσι, που έριξε τη διαφορά σε μονοψήφιο επίπεδο (39-46).

Σ’ εκείνο το σημείο, όμως, οι διαιτητές καταλόγισαν αντιαθλητικό φάουλ στον Βερτζάγια, που συνοδεύτηκε με τεχνική ποινή στον κ. Γκουγκουτούδη. Αυτό βοήθησε τους Σοφάδες να αποσπαστούν πάλι με δέκα (39-49) με 3/3 βολές. Ο Κωστούλας με 2/2 βολές και ο Παππάς με λέι απ έγραψαν το 41-51 της τρίτης περιόδου.

Στα 5.44 πριν το τέλος ο Γυφτάκης ζήτησε έντονα φάουλ σε μια προσπάθειά του και οι διαιτητές τον χρέωσαν με τεχνική ποινή. Έτσι ο Καπετάκης στήθηκε πάλι στη γραμμή των βολών, όπου ήταν απόλυτα εύστοχος (46-59). Ωστόσο στην επόμενη επίθεση δέχθηκε θεαματική τάπα από τον Μισαηλίδη, γεγονός που τον εκνεύρισε χτυπώντας την μπάλα με δύναμη στο παρκέ. Τότε ήταν σειρά του να δεχθεί τεχνική ποινή και ο Κουτίνας αξιοποίησε τη βολή (47-59).

Ο κ. Κακλαμάνος απέσυρε τον παίκτη του για να τον ηρεμήσει, αλλά ο Παππάς δέχθηκε νέα τεχνική ποινή για «φλόπινγκ». Αυτή τη φορά, όμως, ο Κουτίνας αστόχησε από τη «γραμμή της φιλανθρωπίας» και το σκορ δεν άλλαξε.

Ο Γυφτάκης βρήκε την κατάλληλη στιγμή να «ματώσει» το διχτάκι για πρώτη φορά από τα 6.75 (50-59) ξεσηκώνοντας τους φιλάθλους, με τη «ζώνη» να κάνει καλά τη δουλειά της για τη Νίκη. Ωστόσο είχαμε νέα τεχνική ποινή, αυτή τη φορά σε βάρος των γηπεδούχων και ο Χρ. Μπουντούρης έδωσε «ανάσα» στην ομάδα του (50-60 στο 36’).

Ο κ. Γκουγκουτούδης επανέφερε τον Βρεττά σε μια προσπάθεια να βρει η ομάδα του πιο εύκολα σκορ. Ο Κουτίνας έγινε ο πρώτος παίκτης της Νίκης με διψήφιο αριθμό πόντων (52-60), με τον Βρεττά να φέρνει το βολιώτικο συγκρότημα ακόμη πιο κοντά (54-60 στο 38’).

Ο Γυφτάκης κέρδισε επιθετικό φάουλ και το Κλειστό Ν. Ιωνίας πήρε «φωτιά». Απέμεναν 2.40 και ο νεαρός Μισαηλίδης με περίσσιο… θράσος μείωσε σε 56-60. Ο Καπετάκης δέχθηκε μεγαλοπρεπές «στοπ» από τον Κωστούλα και ο Κουτίνας με ωραία προσπάθεια έφερε τη Νίκη σε απόσταση… αναπνοής (58-60 στο 1.26).

Ο κ. Γκουγκουτούδης έδωσε εντολή για πίεση, ώστε να γίνει κάποιο κλέψιμο. Ο Κωστούλας πήρε παλικαρίσιο αμυντικό ριμπάουντ, αλλά στην επίθεση ο Βρεττάς απέτυχε να βάλει τη Νίκη μπροστά αστοχώντας σε τρίποντο.

Οι «κυανόλευκοι» έβγαλαν πάλι την άμυνα, αλλά στη συνέχεια ο Μισαηλίδης έχασε την μπάλα και οι Σοφάδες βγήκαν στον αιφνιδιασμό, τον οποίο τελείωσε με «κάρφωμα» ο Καμπερίδης (58-62). Πλέον τα περιθώρια είχαν στενέψει, αφού απέμεναν μόλις 7,1 δευτερόλεπτα για τη λήξη. Τελικά τίποτα δεν άλλαξε, αφού τόσο ο Κρίπτσι κάτω από τα καλάθι όσο και ο Κουτίνας από τα 6.75 δεν κατάφεραν να σκοράρουν.

Δεκάλεπτα: 13-20, 22-36, 41-51, 58-62.

ΝΙΚΗ (Γκουγκουτούδης): Μισαηλίδης 7 (1), Βρεττάς 4, Κωστούλας 8, Βερτζάγιας 3 (1), Γυφτάκης 3 (1), Κουτίνας 13 (1), Κρίπτσι 7, Σαββίδης, Σούκερας 4, Κ. Μπουντούρης, Βλαχογιάννης 9.

ΣΟΦΑΔΕΣ (Κακλαμάνος): Παππάς 12 (1), Αναστασόπουλος, Νίκολης, Καπετάκης 13, Παπαϊωάννου, Κουτσιόπουλος, Χρ. Μπουντούρης 4 (1), Δήμος 4, Λαφτσίδης, Καμπερίδης 13, Τριανταφύλλου 8 (2), Μακρής 8.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Διδυμότειχο: Το πόρισμα του ιατροδικαστή για τον αιφνίδιο θάνατο του βρέφους – Το «βαρύ» παρελθόν της οικογένειας

Γνωστοποιήθηκε το πόρισμα του ιατροδικαστή σχετικά με τον αιφνίδιο θάνατο του βρέφους τεσσάρων μηνών στο…

3 Φεβρουαρίου 2024

Καλύβια: Πατέρας μαθητή επιτέθηκε σε καθηγήτρια Γυμνασίου η οποία έβγαλε εκτός αίθουσας τον γιο του

Ένα περιστατικό βίας κατά καθηγήτριας από γονέα σημειώθηκε τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου σε Γυμνάσιο των…

3 Φεβρουαρίου 2024

Ισοπαλία 1-1 παραχώρησε στον Παναιτωλικό ο Βόλος

Ούτε την 21η αγωνιστική ο Βόλος κατάφερε να γευτεί τη χαρά της νίκης στο Πανθεσσαλικό.…

3 Φεβρουαρίου 2024

Άγρια δολοφονία Βρετανίδας νηπιαγωγού από ταξιτζή στην Τουρκία – Αυτοπυροβολήθηκε ο δράστης

Μία Βρετανίδα νηπιαγωγός δολοφονήθηκε από τα πυρά «εμμονικού οδηγού ταξί» στην Τουρκία, ο οποίος στη…

3 Φεβρουαρίου 2024

Παγκόσμια πρωταθλήτρια στην καλλιτεχνική κολύμβηση η Πλατανιώτη

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη έκανε την εμφάνιση της ζωής της και στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στην Ντόχα.…

3 Φεβρουαρίου 2024

Amy Winehouse: Στη δημοσιότητα το πρώτο τρέιλερ της βιογραφικής ταινίας «Back to Black»

Το πρώτο τρέιλερ για τη βιογραφική ταινία της Έιμι Γουάινχαουζ (Amy Winehouse) «Back to Black»…

3 Φεβρουαρίου 2024