Πολιτισμός

Ο πρίγκιπας Λεμόνης και η όμορφη Κρεμμύδω απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου

Το Θέατρο του Βορρά παρουσιάζει στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου, σήμερα Τρίτη 20 Αυγούστου στις 8.30 μ.μ., το αγαπημένο μουσικό παραμύθι του Γ. Σακελλαρίδη «Ο πρίγκιπας Λεμόνης». Μια διαδραστική παράσταση, με τα πολυαγαπημένα τραγούδια του Πρίγκιπα Λεμόνη! Τα παιδιά, γνωρίζουν από κοντά τον Λεμόνη και την Κρεμμύδω που μιλούν για τη δύναμη της αγάπης.
Ο καλόκαρδος Πρίγκιπας Λεμόνης γνωρίζει την όμορφη Κρεμμύδω και την ερωτεύεται! Παρά τις αντιρρήσεις που έχει ο περίγυρος και των δυο θα παντρευτούν και θα απαντήσουν σε όλους όσους επικρίνουν την αγάπη τους.. .με αγάπη.
Ο Πρίγκιπας Λεμόνης και η Όμορφη Κρεμμύδω, παρά τις διαφορές τους, ερωτεύονται με την πρώτη ματιά. Στο βασίλειο έχει ξεσπάσει μεγάλο σούσουρο! Όλοι είναι εναντίον αυτής της μεγάλης αγάπης και προσπαθούν να τους χωρίσουν! Καρότα υπασπιστές, βασιλιάς και βασίλισσα Λεμόνη, μαμά και μπαμπάς Κρεμμύδι, δεν μπορούν με τίποτα να καταλάβουν πώς γίνεται ένα λεμόνι να ερωτευτεί κρεμμύδι! Θα καταφέρει ο έρωτας αυτός να έχει ευτυχισμένο τέλος και να χορέψουμε στον γάμο τους παρέα με τον κουμπάρο κύριο μαϊντανό;

Λίγα λόγια για τον «Πρίγκιπα Λεμόνη»
Το αγαπημένο βιβλίο των παιδιών, χρόνια τώρα, ευαισθητοποιεί τα παιδιά αναφορικά με το θέμα της υγιεινής διατροφής και δίνει ερεθίσματα για συζητήσεις που αφορούν στο ζήτημα της παχυσαρκίας, ζήτημα το οποίο συχνά συνδέεται και με την αυτοεκτίμηση.
Το περιεχόμενο του βιβλίου αποτελεί προσφιλές υλικό για γιορτές, θεατρικές παραστάσεις, κουκλοθέατρο, project και άλλες δράσεις , στις οποίες συμμετέχουν από προνήπια έως και μαθητές των ΣΤ’ τάξεων του Δημοτικού Σχολείου.
«Ο πρίγκιπας Λεμόνης» έχει συμπεριληφθεί από το 2014 στο ανθολόγιο παιδικών τραγουδιών των Δημοτικών Σχολείων της Κύπρου. Στην Ελλάδα κυκλοφορεί σε βιβλίο (με Cd) από τις εκδόσεις Polaris.
Οι συντελεστές της παράστασης
Κείμενο – Μουσική: Γ. Σακελλαρίδης.
Θεατρική Διασκευή – Σκηνοθεσία: Μπίλιω Κωνσταντοπούλου.
Βοηθός Σκηνοθέτη: Βαγγέλης Δαλλές.
Σκηνικά – Κοστούμια: Anna Wassiac.
Φωτισμοί: Γ. Ζίγκας.
Ηθοποιοί: Θοδωρής Γεωργίτσης -Άννα Χατζηαντωνίου
Μουσική παίζει ζωντανά η Ελένη Γαβριλάτου.
Παραγωγή: Θέατρο του Βορρά.
Διάρκεια: 60 λεπτά.
Τιμή εισιτήριου: 8 ευρώ (προπώληση), 10 ευρώ (ταμείο).
Εισιτήρια πληρώνουν τα παιδιά από 1,5 ετών και άνω.
Προπώληση: Βιβλιοπωλείο Greek Books.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το