Κόσμος

Ο πιο σκελετωμένος σκύλος του κόσμου – Απείχε μόλις λίγες ώρες από τον θάνατο

Ανθρωποκυνηγητό έχει ξεκινήσει στο Στόκπορτ του Μάντσεστερ για τον εντοπισμό του ιδιοκτήτη ενός Αμερικανικού μπουλντόγκ που βρέθηκε κυριολεκτικά πεταμένο στην άκρη του δρόμου, λίγες ώρες προτού πεθάνει από ασιτία.
Οι επιθεωρητές της μεγαλύτερης οργάνωσης ενάντια στην κακοποίηση των ζώων στην Αγγλία (RSCPA), διέσωσαν τον Όσκαρ, τον επτάχρονο σκύλο, από μια πολυσύχναστη οδική διασταύρωση στο Στόκπορτ.
Ο σκύλος ζύγιζε το μισό από το βάρος που θα έπρεπε να είναι (45 κιλά), όταν μεταφέρθηκε σε έναν τοπικό κτηνίατρο.

Η επιθεωρήτρια της οργάνωσης Ναντίν Πένγκιλι, δήλωσε πως το «φιλικό και ευγενικό» σκυλί ήταν «κυριολεκτικά σκελετωμένο».
Όπως είπε: «Είναι τόσο αδύνατο. Στα 16 μου χρόνια ως επιθεωρητής της RSPCA, αυτός είναι ο πιο αδύνατος σκύλος που έχω δει ποτέ και που δεν είναι νεκρός. Απείχε μόλις 12 με 24 ώρες από τον θάνατο. Είχε χρησιμοποιήσει όλο το σωματικό του λίπος και μύες – το επόμενο πράγμα που θα χρησιμοποιούσε θα ήταν τα όργανά του και αυτό θα τον σκότωνε».

Οι υπεύθυνοι της οργάνωσης έδιναν αρχικά, για 24 ώρες, σταγόνα-σταγόνα νερό στον Όσκαρ και μετά μικρές ποσότητες φαγητού, καθώς το στομάχι του δεν ήταν σε θέση να αντέξει μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού.
Και συνέχισε: «Είναι τόσο πεινασμένος που όταν παίρνεις το πιάτο του, σε κοιτάζει τόσο λυπημένος».
Η επθεωρητής είπε ότι ήταν σε θέση να εντοπίσει τον αρχικό ιδιοκτήτη του Όσκαρ μέσω του ηλεκτρονικού του τσιπ, αλλά το άτομο αυτό ισχυρίστηκε πως είχε δώσει τον σκύλο σε έναν άγνωστο που είχε γνωρίσει στο πάρκο.

Η οργάνωση ελπίζει πως ο Όσκαρ θα μπορέσει να βρει νέο σπίτι του χρόνου, όταν επιστρέψει στο κανονικό του βάρος.
Ωστόσο, συνεχίζει η έρευνα για το ποιος είναι υπεύθυνος για την παραμέλησή του.
Φωτογραφίες: Daily Mail

Πηγή: iefimerida.gr

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το