Παραπολιτικά

Ο Νεοπτόλεμος, ο Τσιάρτας κι’ εμείς

Της Κατερίνας Τασσοπούλου

Ο Νεοπτόλεμος Δημουλάς είναι δικηγόρος, ζει στον Βόλο με την οικογένειά του, είναι «αθόρυβος» άνθρωπος, αλλά ταυτόχρονα είναι πασίγνωστος στην Ευρώπη, σε όλους τους οργανισμούς για τα ανθρώπινα δικαιώματα και σε όλα τα κινήματα κατά της ομοφοβίας. Πάνω απ’ όλα είναι ο πατέρας ενός υπέροχου πλάσματος, του χορευτή Στέφανου Δημουλά, ενός καλλιτέχνη που χτίζει με τον επαγγελματισμό του διεθνή καριέρα.

Ο Νεοπτόλεμος ανέλαβε το βάρος να απαντήσει σε ένα πρόσωπο, που συχνά δίνει ρεσιτάλ με τις ακραίες ρατσιστικές, ομοφοβικές και πατριδοκάπηλες δηλώσεις του, τον πρώην ποδοσφαιριστή Βασίλη Τσάρτα, του οποίου οι ακραίες απόψεις φιλοξενούνται στα μεγαλύτερα ΜΜΕ, για τον «ντόρο», για την τηλεθέαση και εν κατακλείδι για το ξέπλυμα θέσεων, που θα έπρεπε να αποτελούν τροφή για διάλογο, μόνο μεταξύ εκείνων που κάνουν λουτρό στον ίδιο βούρκο.

Αφορμή για την απάντηση του φίλου Νεοπτόλεμου, η χυδαία επίθεση στο ΛΟΑΤΚΙ κίνημα για την προβολή μιας εξαιρετικής διαφήμισης της αλυσίδας Βασιλόπουλος, για τη γιορτή του πατέρα, που έθιξε τα χρηστά ήθη του Τσάρτα και των ομοίων του.

Βούτηξε στον βούρκο τους ο Νεοπτόλεμος Δημουλάς – ένας άνθρωπος διακριτικός – και απάντησε, για λογαριασμό όλων μας. Εκπροσώπησε όλους εμάς, που η φωνή μας δεν είναι δυνατή, όπως των τελάληδων του μίσους.

Απάντησε κυρίως για λογαριασμό εκείνων των γονιών, που δεν διώχνουν τα παιδιά τους από το σπίτι τους, λόγω της διαφορετικότητάς τους, που δεν βάζουν σε δεύτερη μοίρα την ευτυχία των παιδιών τους και σε πρώτη την κοινωνική κριτική ενοχοποιώντας τα για την ταυτότητά τους, που δεν τα οδηγούν στην εκκλησία, για να ξορκιστεί το «κακό» και να τα γεμίσουν ενοχές οι ιερείς.

Ο Νεοπτόλεμος Δημουλάς ήρθε να ταρακουνήσει ένα μεγάλο τμήμα της κοινωνίας και να της δείξει πως κάθε μορφής επίθεση και κάθε μορφή βίας που δέχεται η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, θα έχει απάντηση. Ήρθε να δείξει πως το μέγεθος κάθε Τσιάρτα είναι ασήμαντο.

Μας έδειξε πως είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε τον ρόλο, που αναλογεί στον καθένα από εμάς ξεχωριστά στη μάχη για την καθολική προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μας είπε πως αν για κάτι πρέπει να παλεύουν οι γονείς, είναι να μη μεγαλώσουν παιδιά που θα μοιάζουν στον κάθε Τσιάρτα της διπλανής πόρτας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το