Τοπικά

Ο Ν. Αγγελέτος για τις προτεραιότητες της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Μαΐου στο Συνεδριακό Κέντρο Βελλίδειο, το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος με θέμα «Αναβάθμιση κι εξέλιξη των λειτουργών κηδειών στις σύγχρονες κοινωνικές απαιτήσεις».
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος κι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού «Βόλος – Έξυπνη Πόλη» Νίκος Αγγελέτος ευχαρίστησε όλους όσους παρευρέθηκαν στο Συνέδριο, καθώς και τον Νίκο Βαξεβάνη, για την διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης, που ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή.
Όπως είπε «Ως Ένωση Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος, έχουμε θέσει στόχους κι έχουμε αναλάβει πρωτοβουλίες που αφορούν στη συνεχή επιμόρφωση των μελών μας αλλά κι εν γένει στην εξέλιξη του κλάδου μας. Ένας κλάδος που βάλλεται, όχι άδικα κάποιες φορές, για να είμαστε ειλικρινείς και για να κάνουμε κι εμείς την αυτοκριτική μας».
Αναφέρθηκε στο μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε η Ένωση Λειτουργών αρχές Δεκεμβρίου με το Κολέγιο CDA Πάφου αλλά και στις στοχευμένες ενέργειες που προωθούνται από την Ένωσης για την ίδρυση σχολών επαγγελμάτων κηδείας.

Όπως συμπλήρωσε «Στην προμετωπίδα των διεκδικήσεών μας βρίσκεται φυσικά και η θέσπιση ενιαίου νομοθετικού πλαισίου για την λειτουργία γραφείων κηδειών. Από το Δεκέμβριο του 2015, η Ένωση έχει παραδώσει στους αρμόδιους υπουργούς έτοιμο πλήρες σχέδιο νόμου με τους όρους και τις προϋποθέσεις ίδρυσης των γραφείων κηδειών.
Η απουσία νομοθετικού πλαισίου έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της παραβατικότητας στον κλάδο. Εμείς είμαστε αυτοί που βγαίνουμε στην πρώτη γραμμή και φωνάζουμε στην κεντρική πολιτική εξουσία, ότι θέλουμε να συμβάλλουμε στην πάταξη της παραβατικότητας που αφορά στον κλάδο μας κι επηρεάζει και την ελληνική οικονομία. Πλέον δεν αρκούμαστε σε «ευήκοα ώτα» που πρόθυμα θα μας ακούσουν και θα δεσμευτούν για την προώθηση των ζητημάτων που μας απασχολούν. Θέλουμε να δούμε πράξεις… Και θέλουμε να τις δούμε εδώ και τώρα… Δε θα σταματήσουμε να «ενοχλούμε» και να επιζητάμε λύσεις στα ζητήματα γιατί τα μέλη μας, μας εμπιστεύτηκαν στο «τιμόνι» της Ένωσης για να δώσουμε λύσεις κι αυτό κάνουμε…»
Κλείνοντας, αναφέρθηκε και στον ενεργό ρόλο που διεκδικούν οι λειτουργοί μέσα από τα θεσμικά όργανα της κάθε τοπικής κοινωνίας κι ευχήθηκε σε όλους τους λειτουργούς πανελλαδικά που θα συμμετέχουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου καλή επιτυχία.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Νίκος Παπαπέτρος για πάρκινγκ Φιλελλήνων: Απόλυτα εκτεθειμένη η δημοτική αρχή Βόλου

Σε δηλώσεις του μετά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, ο επικεφαλής της μείζονος…

8 Ιανουαρίου 2024

Δημοσκόπηση Alco: Η διαφορά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ – Τι λένε για ομόφυλα ζευγάρια και οικονομία

Προβάδισμα 18,1 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της…

8 Ιανουαρίου 2024

Πέθανε ο Roy Calne: Ήταν ο «πατέρας» της μεταμόσχευσης ήπατος στην Ευρώπη

Σε ηλικία 93 ετών πέθανε ο Roy Calne, πρωτοπόρος της μεταμόσχευσης οργάνων, ο οποίος διηύθυνε…

8 Ιανουαρίου 2024

Κορονοϊός: Συνάντηση Γεωργιάδη με το προεδρείο του ΕΟΔΥ – Οι ανησυχίες και τα μέτρα

Το πρόβλημα του covid και της διασπορά του σε όλη τη χώρα, συζήτησαν εκτενώς κατά…

8 Ιανουαρίου 2024

Σε κρίσιμη κατάσταση η 45χρονη που έκαψε ο σύζυγός της

Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται η 45χρονη, θύμα του αποτρόπαιου περιστατικού ενδοοικογενειακής βίας που έλαβε χώρα…

8 Ιανουαρίου 2024

Διπλή διακομιδή από Σκόπελο και Αλόννησο

  Μία 69χρονη και ένας 96χρονος διακομίσθηκαν σήμερα στις 7.00 το απόγευμα από την Σκόπελο…

8 Ιανουαρίου 2024