Τοπικά

Νίκος Παπαπέτρος για πάρκινγκ Φιλελλήνων: Απόλυτα εκτεθειμένη η δημοτική αρχή Βόλου

Σε δηλώσεις του μετά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Νίκος Παπαπέτρος, τόνισε τα εξής:
Μετά και τη σημερινή συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, αποδείχθηκε περίτρανα ότι η δημοτική αρχή Βόλου είναι απόλυτα εκτεθειμένη όσον αφορά τη διαχείριση του πάρκινγκ της οδού Φιλελλήνων. Ουσιαστικά, η σημερινή συζήτηση ήταν άνευ αντικειμένου, αφού η καταγγελία της σύμβασης έχει γίνει ήδη από τον μισθωτή του πάρκινγκ, ενώ επιβεβαιώθηκαν πλήρως οι φόβοι μας ότι το κτίριο δεν παραλήφθηκε ποτέ. Η παράταξή μας υπέβαλε 15 συγκεκριμένα ερωτήματα και δεν απαντήθηκε ούτε ένα από τη δημοτική αρχή. Ανίκανη να δώσει απαντήσεις, επέλεξε να επιρρίψει ευθύνες στις διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου, αφήνοντας ακάλυπτους τους υπηρεσιακούς παράγοντες. Δυστυχώς για εκείνη, το θέμα άνοιξε για τα καλά και δεν μπορεί πλέον να πείσει κανέναν ότι είναι άμοιρη ευθυνών. Φιάσκο ο διαγωνισμός, άνθρακες ο θησαυρός! Την καλούμε για μια ακόμη φορά να απαντήσει στους Βολιώτες:
1. Εάν η ανάδοχος εταιρία που κατασκεύασε το έργο του πάρκινγκ της οδού Φιλελλήνων, παρέδωσε νομοτύπως το έργο, εάν συγκροτήθηκε επιτροπή παραλαβής, και εάν έγινε προσωρινή ή οριστική παραλαβή του έργου.
2. Εάν με την παραλαβή έχει βεβαιωθεί ότι το έργο έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις πυρασφάλειας (πυράντοχη κατασκευή κλπ) όπως αυτές προβλεπόταν από τη σχετική διακήρυξη και τα τεύχη δημοπράτησης, με βάση τα οποία και έχει πληρωθεί η ανάδοχος εταιρία.
3. Εάν ηλεκτροδοτείται το κτίριο με βάση κανονική ή εργοταξιακή παροχή. Και πότε έπαυσε η παροχή εργοταξιακού ρεύματος.
4. Στην εξώδικη δήλωση η εταιρεία αναφέρει ότι έγινε από κοινού αυτοψία για να διαπιστωθεί ότι ο χώρος είναι λειτουργικός και να υπογραφεί πρωτόκολλο παράδοσης-παραλαβής. Ποιος υπηρεσιακός διενήργησε αυτοψία με τον εκπρόσωπο της εταιρείας; Πρωτόκολλο παράδοσης-παραλαβής δεν υπογράφηκε ποτέ;
5. Eίναι δυνατόν ο μισθωτής να μην έχει δει το μίσθιο πριν την υπογραφή του συμφωνητικού και την καταβολή της εγγύησης. Για ποιο λόγο αναφέρει τότε ότι διαπίστωσε κακοτεχνίες και ελαττώματα εκ των υστέρων; Σκοπεύετε να κινηθείτε νομικά και για δυσφήμηση του Δήμου για τα όσα αναφέρει η εταιρεία στο εξώδικο;
6. Ποιοι συμμετέχουν στην Επιτροπή Παρακολούθησης και παραλαβής παροχής υπηρεσιών εργασιών συντήρησης που αναφέρεται στην εξώδικη απάντηση του Δήμου;
7. Aυτή τη στιγμή ποιος εγγυάται ότι το πάρκινγκ είναι ασφαλές προς χρήση;
8. Ποιο το ύψος των δεδουλευμένων οφειλομένων μισθωμάτων από τη μισθώτρια εταιρία.
9. Ποιο το ύψος της οφειλής κατανάλωσης ρεύματος από τη μισθώτρια εταιρία, και εάν το ποσό αυτό έχει καταβληθεί, όπως προέβλεπε η σχετική σύμβαση, από τη μισθώτρια εταιρία.
10. Ποιες δικαστικές ενέργειες έχουν γίνει για την είσπραξη των απαιτήσεων, με βάση τον ΚΕΔΕ. Η εισήγηση για καταγγελία της συμβάσεως αφορά τη λύση αυτής και όχι την είσπραξη των απαιτήσεων.
11. Εάν έχει καταπέσει η εγγυητική επιστολή.
12. Εάν εκτός των εξωδίκων εγγράφων της μισθώτριας εταιρίας έχουν λάβει χώρα και άλλες δικαστικές ή εξώδικες ενέργειες μέχρι σήμερα.
13. Εάν το μίσθιο ακίνητο είχε άδεια για τη χρήση που επρόκειτο να μισθωθεί και εάν είχε σχετικό πιστοποιητικό πυρασφάλειας.
14. H εταιρεία απέστειλε την εξώδικη δήλωση της στις 26.9.2023. Ο Δήμος απάντησε μετά από 2 μήνες, στις 27.11.2023. Γιατί υπήρξε αυτή η καθυστέρηση;
15. Σύμφωνα με δημοσιεύματα αυτούς τους μήνες που το πάρκινγ λειτουργούσε ελεύθερα, χωρίς έλεγχο, έχουν παρουσιαστεί ζημιές. Έχετε εικόνα, εάν ισχύει κάτι τέτοιο; Έχετε κάνει κάποια αυτοψία; Eαν ισχύει σκοπεύετε να διεκδικήσετε αποζημιώσεις;

Share

Πρόσφατα άρθρα

Δημοσκόπηση Alco: Η διαφορά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ – Τι λένε για ομόφυλα ζευγάρια και οικονομία

Προβάδισμα 18,1 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της…

8 Ιανουαρίου 2024

Πέθανε ο Roy Calne: Ήταν ο «πατέρας» της μεταμόσχευσης ήπατος στην Ευρώπη

Σε ηλικία 93 ετών πέθανε ο Roy Calne, πρωτοπόρος της μεταμόσχευσης οργάνων, ο οποίος διηύθυνε…

8 Ιανουαρίου 2024

Κορονοϊός: Συνάντηση Γεωργιάδη με το προεδρείο του ΕΟΔΥ – Οι ανησυχίες και τα μέτρα

Το πρόβλημα του covid και της διασπορά του σε όλη τη χώρα, συζήτησαν εκτενώς κατά…

8 Ιανουαρίου 2024

Σε κρίσιμη κατάσταση η 45χρονη που έκαψε ο σύζυγός της

Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται η 45χρονη, θύμα του αποτρόπαιου περιστατικού ενδοοικογενειακής βίας που έλαβε χώρα…

8 Ιανουαρίου 2024

Διπλή διακομιδή από Σκόπελο και Αλόννησο

  Μία 69χρονη και ένας 96χρονος διακομίσθηκαν σήμερα στις 7.00 το απόγευμα από την Σκόπελο…

8 Ιανουαρίου 2024

Θάνατος 4χρονου στο Ιπποκράτειο: «Το παιδί ήταν θετικό στον στρεπτόκοκκο»

Τραγωδία σημειώθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, καθώς 4χρονο αγόρι που είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο από…

8 Ιανουαρίου 2024