Τοπικά

Ο Μεϊκόπουλος ζητά την άμεση δημοπράτηση του έργου αποχέτευσης των Καλών Νερών Μαγνησίας από Δήμο και Περιφέρεια

Ανταποκρινόμενος άμεσα στο αίτημα του Συλλόγου Τουριστικής Ανάπτυξης Καλών Νερών Μαγνησίας, ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος απέστειλε Επιστολή προς το Δήμαρχο Ν. Πηλίου, την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, ζητώντας την άμεση δημοπράτηση του έργου «ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ, ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΕΚΡΟΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΛΩΝ ΝΕΡΩΝ Δ.Ε. ΜΗΛΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΠΗΛΙΟΥ».

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος επεσήμανε προς τους αρμόδιους φορείς ότι η περιοχή των Καλών Νερών αποτελεί ένα από τα  μεγαλύτερα θερινά τουριστικά θέρετρα της Μαγνησίας, με χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο και πάνω από 100 επαγγελματίες του τουρισμού. Επομένως, θα έπρεπε ήδη να έχει επιλυθεί το πρόβλημα της διάθεσης των αποβλήτων της περιοχής, καθώς είναι ένα ζήτημα που επιβαρύνει περιβαλλοντικά αλλά και οικονομικά τόσο τους κατοίκους, όσο και τους επαγγελματίες των Καλών Νερών.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ:

Θέμα: Αίτημα για άμεση δημοπράτηση του έργου «ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ, ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΕΚΡΟΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΛΩΝ ΝΕΡΩΝ Δ.Ε. ΜΗΛΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΠΗΛΙΟΥ»

Ο Σύλλογος Τουριστικής Ανάπτυξης Καλών Νερών Μαγνησίας εκφράζει την αγωνία του για την κωλυσιεργία και την διαφαινόμενη ακύρωση του μεγαλύτερου περιβαλλοντικού έργου υποδομής στην ιστορία των καλών νερών, προϋπολογισμού 7,5 εκ. ευρώ το οποίο, ενώ έχει εξασφαλισμένη ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, φαίνεται να έχει «παγώσει», ένα βήμα μόλις πριν την υλοποίηση.

Το έργο «ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ, ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΕΚΡΟΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΛΩΝ ΝΕΡΩΝ Δ.Ε. ΜΗΛΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΠΗΛΙΟΥ» (ΑΔΑ: Ζ7Ε7ΛΡΒ3Ι) έχει ενταχθεί για χρηματοδότηση στο «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014 – 2020» με ευρωπαϊκούς πόρους και ενώ, σύμφωνα με τον Σύλλογο Τουριστικής Ανάπτυξης Καλών Νερών Μαγνησίας είναι έτοιμο για δημοπράτηση από τις 31/05/2018, εντούτοις όλο αυτό το διάστημα η διαδικασία δεν έχει προχωρήσει.

Τα Καλά Νερά αποτελούν ένα από τα  μεγαλύτερα θερινά τουριστικά θέρετρα του Πηλίου, με χιλιάδες επισκέπτες και τους πάνω από 100 επαγγελματίες του τουρισμού και είναι μία περιοχή που θα έπρεπε να έχει ήδη επιλύσει το πρόβλημα της διάθεσης των αποβλήτων, που σύμφωνα με τον Σύλλογο Τουριστικής Ανάπτυξης Καλών Νερών Μαγνησίας, αποτελεί την μεγαλύτερη περιβαλλοντική επιβάρυνση καθώς και την οικονομική πληγή επαγγελματιών και κατοίκων. «Στις ιδιαίτερα δύσκολες συγκυρίες που αντιμετωπίζουμε, δεν επιτρέπεται να πετάμε στον κάλαθο των αχρήστων τέτοιες ευκαιρίες για την επίλυση των βασικών προβλημάτων του τόπου, και ιδιαιτέρως, ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ», επισημαίνει στην επιστολή του ο Σύλλογος.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το