Τοπικά

Ο Κώστας Στεργίου στηρίζει τον παλαιστινιακό λαό

Σε δήλωσή του το μέλος της Τομεακής Επιτροπής Μαγνησίας του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου ενάντια στην ισραηλινή επιθετικότητα αναφέρει:
“Το ΚΚΕ χαιρετίζει τις μεγάλες αντιιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις που συνεχίζονται στην Ελλάδα, ενάντια στην ισραηλινή επιθετικότητα, που έχει τις πλάτες ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, αλλά και της ελληνικής εμπλοκής στα βρώμικα ευρωατλαντικά σχέδια, που εκθέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τον ελληνικό και τους άλλους λαούς της περιοχής.
Για τις σφαγές στην Παλαιστίνη, βρήκαν ξανά μια αφορμή τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να φορέσουν την αγωνιστική τους ενδυμασία, προσπαθώντας να ψαρέψουν στα θολά νερά. Ωστόσο, όσο και να βάλει τα ρούχα αλλιώς, ο «Μανωλιός» δεν αλλάζει.
Ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλος, από την πλατεία Αγ. Νικολάου, συμμετέχοντας κατά τα άλλα σε συγκέντρωση υπέρ της Παλαιστίνης, έκανε δήλωση για το «δικαίωμα στην αυτοάμυνα» του Ισραήλ «αρκεί να μην σκοτώνονται άμαχοι και παιδιά», όπως πρόσθεσε. Χαρακτηρίζει αυτοάμυνα τη δολοφονία ενός σκλαβωμένου λαού που παλεύει για την ελευθερία και το δικαίωμά του να έχει πατρίδα, αναπαράγοντας αυτούσια τη θέση των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε. και του ίδιου του κράτους δολοφόνου. Δεν εκπλήσσει βέβαια αυτή η δήλωση, αφού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι εκείνη που έκανε στρατηγικό εταίρο το Ισραήλ, που οργάνωνε στρατιωτικές ασκήσεις με την αεροπορία και το στρατό του, που επί θητείας της γέμισε η Ελλάδα με αμερικανονατοϊκές βάσεις για τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Τέτοιες δηλώσεις είναι απόρροια της γενικότερης στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ για την υπεράσπιση του συστήματος της εκμετάλλευσης, που γεννά φτώχια, πολέμους, προσφυγιά.
Οι αριστεροί, προοδευτικοί άνθρωποι δεν μπορούν να ταυτίζονται με τα παραπάνω».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το