Τοπικά

Ο Κων. Ανάστου ορκίστηκε χθες νηπιαγωγός μεταξύ 82 κοριτσιών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας “Θ”

Σ02 ΠΡΟΣΩΠΟ (1)

Ο Κωνσταντίνος Ανάστου ήταν ο μοναδικός άντρας που ορκίστηκε χθες στο Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το επάγγελμα του νηπιαγωγού κυριαρχείται από τις γυναίκες, αλλά σταδιακά και οι άντρες αρχίζουν να εισχωρούν σε αυτό το κομμάτι της εκπαίδευσης.
Άλλωστε και οι άντρες μπορούν εξίσου καλά με τις γυναίκες να εκπαιδεύσουν τα προνήπια και νήπια διαθέτοντας γνώσεις και αγάπη για τα παιδιά.
Από τους 150 και πλέον νηπιαγωγούς που εισάγονται κάθε χρόνο στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης τα αγόρια είναι συνήθως μετρημένα στα δάκτυλα του ενός χεριού.
Σιγά-σιγά όμως όλο και περισσότεροι άντρες επιλέγουν να γίνουν νηπιαγωγοί.
Ο Κωνσταντίνος Ανάστου καταγόμενος από τη Βέροια, έλαβε χθες το πτυχίο του νηπιαγωγού όντας μόνος τους μεταξύ 82 κοριτσιών. «Γενικά στο έτος μου υπήρχαν πολύ λίγα αγόρια. Η κοινωνική αντίληψη συνδυάζει ακόμη το επάγγελμα του νηπιαγωγού με την κυριαρχία του γυναικείου φύλου. Αλλά και οι άντρες μπορούν να προσφέρουν στο συγκεκριμένο επάγγελμα πολλά πράγματα, να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις. Προσωπικά έλαβα πολλές γνώσεις από το Τμήμα Νηπιαγωγών, εξάλλου πρόκειται για ένα από τα καλύτερα πανελλαδικά και από δω και πέρα θα συνεχίσω για μεταπτυχιακές σπουδές».
Από την πλευρά της η πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης κ. Βασιλεία Χρηστίδου τόνισε πως είναι ένα στερεότυπο πλέον ότι το επάγγελμα του νηπιαγωγού πρέπει να αποτελείται μόνο από γυναίκες. Διεθνείς έρευνες έχουν δείξει πως και οι άντρες νηπιαγωγοί μέσα στην τάξη μπορούν να γίνουν το ίδιο εξαιρετικοί ή και καλύτεροι σε σχέση με τις γυναίκες. Δεν χρειάζεται τα παιδιά να ταυτιστούν μόνο με το γυναικείο φύλο σε αυτή την ηλικία. Ένας άντρας νηπιαγωγός που αγαπάει τη δουλειά του, ξέρει να την κάνει καλά και αγαπά τα παιδιά, μπορεί να τα καταφέρει εξίσου καλά, όπως και μια γυναίκα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το