Ελλάδα

Ο Γκλέτσος κατέθεσε μήνυση κατά του Βαρουφάκη -Ζητά την ποινική του δίωξη

gkletsos

Την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του κ. Γιάνη Βαρουφάκη και την παραδειγματική του τιμωρία ζητά ο πρόεδρος του κόμματος «Τελεία» και δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος.

Ο κ. Γκλέτσος ζητά την παραδειγματική τιμωρία του πρώην ΥΠΟΙΚ «γιατί με την εξαιρετικά δυσμενή του συμπεριφορά, κινούμενος από δόλο ή βαριά αμέλεια, εξέθεσε το ελληνικό κράτος και τους πολίτες του σε αρνητική συμπεριφορά τρίτων κρατών και σε λήψη οικονομικών μέτρων εναντίον της χώρας και με τις ενέργειές του διατάραξε τις φιλικές σχέσεις του ελληνικού κράτους με τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση προκαλώντας τεράστια βλάβη στην οικονομική ζωή της Ελλάδας».

Στη μηνυτήρια αναφορά του ο δήμαρχος Στυλίδας εκθέτει τις αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε ο τέως υπουργός κατά τη διάρκεια της υπουργικής του θητείας. Εξαιτίας αυτών των αντιφάσεων, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Τελείας, εκτέθηκε διεθνώς η χώρα μας σχετικά με:

Α) το Πρόγραμμα Οικονομικής Προσαρμογής και με το «κούρεμα» του χρέους της χώρας

Β) τη δόση των 7,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, την οποία δεν ήθελε να πληρωθεί

Γ) τη μείωση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ), ενώ δεν υπήρχε συμφωνία γι’ αυτό

Δ) τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) και την υποτιθέμενη κατάργησή του

Ε) το ενδεχόμενο ρήξης με τους εταίρους την οποία διακαώς επιθυμούσε να θέτει στο τραπέζι των συνομιλιών ως απειλή

ΣΤ) τις δηλώσεις για το πόσο κοντά ευρίσκεται σε μια συμφωνία με αυτούς

Θ) τη θεωρία του Χάους, που με περίσσια επιμονή υποστήριξε.

Στη μήνυση ο δήμαρχος Στυλίδας κάνει ιδιαίτερη αναφορά στις στιλιστικές επιλογές του κ. Βαρουφάκη και στην ιδιόρρυθμη συμπεριφορά του. Σύμφωνα με τον κ. Γκλέτσο, ο Γιάνης Βαρουφάκης «φρόντιζε να τραβά συνεχώς πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας είτε εμφανιζόμενος με ιδιαίτερα πουκάμισα και ενδυμασία που δεν συνάδουν σε υπουργό Οικονομικών είτε οδηγώντας μηχανές είτε καθήμενος στα πατώματα».

Τέλος, ο Απόστολος Γκλέτσος κατηγορεί τον πρώην ΥΠΟΙΚ ότι «καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας και σταδιοδρομίας του επί σειρά ετών ακόμα και πριν την υπουργοποίησή του επέδειξε μία αντιφατική, πολυμορφική και ετερόκλητη συμπεριφορά ως προς τις κομματικές και εν γένει πολιτικές πεποιθήσεις του αλλά και τις προθέσεις και τους σκοπούς του ενεργώντας τόσο ως ακαδημαϊκός καθηγητής, “αιρετικός” και απαισιόδοξος για το μέλλον και “αντιευρωπαϊστής”, που έγινε διεθνώς γνωστός ως υποστηρικτής και θεωρητικός της άμεσης χρεοκοπίας».

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το