Ελλάδα

Ο Γιώργος Παπανδρέου εγκαταλείπει το γραφείο στη Βουλή – Μαζεύει τα πράγματά του

papandreou

Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει μαζέψει ήδη τα πράγματά του από το γραφείο του στη Βουλή, ανταποκρινόμενος θετικά στην επιστολή της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Υπενθυμίζεται ότι χθες μεταδόθηκε πως ο πρώην πρωθυπουργός είχε αρνηθεί να αφήσει το γραφείο στο κεντρικό κτίριο του Κοινοβουλίου, κάτι που διαψεύστηκε στη συνέχεια. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου είχε επικαλεστεί το επιχείρημα ότι δεν αποχωρεί ώσπου να αλλάξει ο κανονισμός της Βουλής. Ο πρώην πρωθυπουργός εγκαταλείπει τελικά το πολυτελές γραφείο στο ισόγειο του κτιρίου, μετά την ανακοίνωση ότι το ίδιο θα πράξει και ο Κώστας Σημίτης.

Η κ. Κωνσταντοπούλου είχε στείλει επιστολή στους τρεις πρώην πρωθυπουργούς Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, Γιώργο Παπανδρέου και Κώστα Σημίτη, ζητώντας τους να αφήσουν, λόγω έλλειψης χώρου, τα γραφεία που έχουν στο κεντρικό κτίριο του Κοινοβουλίου. Στόχος είναι τα τρία γραφεία να διατεθούν ως χώροι εργασίας και αναγνωστήρια για τους βουλευτές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι, εκτός του κ. Παπανδρέου, το γραφείο εγκαταλείπει και ο κ. Σημίτης, ενώ αναμένεται η απάντηση του κ. Μητσοτάκη. Το συγκεκριμένο γραφείο χρησιμοποιούν, σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα παιδιά του και βουλευτές Ντόρα Μπακογιάννη και Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σημειώνεται πάντως πως ο κανονισμός της Βουλής αναφέρει ότι οι πρώην πρωθυπουργοί πρέπει να έχουν γραφείο στο κεντρικό κτίριο του Κοινοβουλίου και ίσως γι’ αυτόν τον λόγο η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν τους έθεσε χρονικό περιθώριο για να αποχωρήσουν.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το