Τοπικά

Ο Γιάννης Σκρίμπας παραιτήθηκε από πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ρήγα Φεραίου

Την παραίτησή του από πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρήγα Φεραίου υπέβαλε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο Γιάννης Σκρίμπας που είχε εκλεγεί με την παράταξη του Δημήτρη Νασίκα. Σε επιστολή του προς του συνδημότες του αναφέρει πως θα ασκεί  πλέον τον θεσμικό του ρόλο ως δημοτικός σύμβουλος ενώ παράλληλα προσθέτει πως για να ασκήσει κανείς τα καθήκοντά του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, θα πρέπει να υπάρχει και ο επαρκής χρόνος .

Η επιστολή του Γ. Σκρίμπα μετά την παραίτησή του:

«Πριν δύο χρόνια ξεκίνησα να υπηρετώ τον Δήμο Ρήγα Φεραίου από τον θεσμό του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, ένας θεσμός που προάγει την αμεροληψία, προστατεύει την ανεξαρτησία, την σύνθεση των διαφορετικών απόψεων καθώς και την ισόποση αντιπροσώπευση των Δημοτικών παρατάξεων. Η επιτυχία ή μη της όλης προσπάθειας μου θα κριθεί από τον ιστορικό του μέλλοντος. Έρχεται κάποτε η στιγμή που καλούμεθα να κάνουμε τον απολογισμό των πεπραγμένων της δεδομένης χρονικής περιόδου να διδαχθούμε από τυχών λάθη του παρελθόντος και να θέσουμε τους στόχους και τα οράματα του μέλλοντος.

 

 

Στην εναρκτήρια ομιλία μου όταν ανέλαβα τα καθήκοντα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου τόνισα τα εξής : Τα πέντε χρόνια που έχουμε μπροστά μας είναι λίγα για να κάνουμε τα όνειρά μας πράξεις προς όφελος του τόπου μας, αλλά είναι και πολλά για να τα αφήσουμε να πάνε χαμένα. Σήμερα επαναλαμβάνω τα ίδια λόγια με την διαφορά πως πλέον αναφέρομαι σε τρία κρίσιμα χρόνια που πρέπει να επενδύσουμε στην ανάπτυξη, την πρόοδο του τόπου, την αξιοκρατία κάνοντας μεγάλα βήματα για την επίτευξη των στόχων προς όφελος των δημοτών και των επόμενων γενεών αυτού του ιστορικού τόπου. Ενημερώνοντας τους παρευρισκόμενους  συνδημότες μου καθώς και τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους στην συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου της Παρασκευής γνωστοποίησα την πρόθεσή μου να παραιτηθώ από Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ρήγα Φεραίου ασκώντας πλέον τον θεσμικό μου ρόλο ως δημοτικού συμβούλου.

 

Αγαπητοί συνδημότες, συνδημότισσες, εδώ και μικρό χρονικό διάστημα ανέλαβα την υποχρέωση να φέρω εις πέρας δύο σημαντικές δομές το ΚΕ.Π Υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου που άμεσα θα εγκαινιάσουμε και θα ξεκινήσει να δραστηριοποιείτε σε όλη την επικράτεια του Δήμου και θα προάγει την πρόληψη σε άμεση συνεργασία με το εθνικό σύστημα υγείας (Κέντρο Υγείας Βελεστίνου) καθώς και τους ιδιώτες παρόχους υγείας της ευρύτερης περιοχής. Η δεύτερη δομή είναι η επιτροπή εκπόνησης τοπικού σχεδίου διαχείρισης στερεών αποβλήτων – ανακύκλωσης η οποία ήδη ξεκίνησε να λειτουργεί με την τοποθέτηση των μπλε κωδώνων ανακύκλωσης γυάλινων συσκευών καθώς και την τοποθέτηση του conteiner ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών και άλλες ενέργειες που θα τρέξουν άμεσα το επόμενο χρονικό διάστημα. Θεωρώ πως όταν καλείσαι  να ασκήσεις τα καθήκοντά σου με το καλύτερο δυνατό τρόπο θα πρέπει να υπάρχει και ο επαρκείς χρόνος γιαυτό.

 

 

Κλείνοντας θα ήθελα να σας ενημερώσω πως ξεκινώ άμεσα έναν κύκλο επισκέψεων-συναντήσεων  στα χωριά του Δήμου μας με τους Προέδρους των τοπικών κοινοτήτων και με φορείς της περιοχής,ως ελάχιστο φόρο τιμής για την στήριξή τους  αυτά τα δύο χρόνια και κυρίως για την ανάδειξη τυχόν προβλημάτων, ανταλλαγής απόψεων και ενημέρωσης για της δύο δομές που θα υλοποιήσουμε ( ΚΕ.Π υγείας, ανακύκλωση) καθώς και να περπατήσουμε όλοι μαζί στα χωριά.

Στο σημείο αυτό να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου κ. Νασίκα Δημήτρη για την επιλογή που έκανε  στο πρόσωπο μου να με επιλέξει με την τότε ομάδα πλειοψηφίας αλλά και σύσσωμη την αντιπολίτευση  του Δημοτικού συμβουλίου  για την άριστη συνεργασία στα πλαίσια της λειτουργίας των συνεδριάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων.

 

 

Θα ήταν παράληψη μου να μην αναφερθώ στον άμεσο συνεργάτη μου τον κ. Μπόκα Λάμπρο που με την εμπειρία ετών που έχει με βοήθησε στο ύψιστο βαθμό και στους υπολοίπους εργαζομένους του Δήμου για το χρονικό αυτό διάστημα των δύο  ετών άριστης συνεργασίας.

Υπηρέτησα τον συγκεκριμένο θεσμό με όλες μου τις δυνάμεις προτάσσοντας την ελευθερία της γνώμης και της άποψης χωρίς παραταξιακές παρωπίδες  και με γνώμονα το κοινό συμφέρον.

Συνεχίζουμε δυναμικά …κοιτώντας και βάζοντας στόχους για το μέλλον και όπως λέει ο Γουίλιαμ Σαίξπηρ ‘Η Χρυσή εποχή είναι μπροστά μας, όχι πίσω μας’»

Share

Πρόσφατα άρθρα

Λέσβος: Τρία κρίσιμα αναπάντητα ερωτήματα για το ναυάγιο – Άκαρπες οι έρευνες για 12 αγνοούμενους

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοούμενων στην περιοχή όπου βυθίστηκε το φορτηγό…

27 Νοεμβρίου 2023

Tουρκία: Αποφυλακίζει υπάλληλο του προξενείου των ΗΠΑ που κατηγορείται για τρομοκρατία

Σε μία κίνηση που θα ικανοποιήσει τις ΗΠΑ προέβη, σύμφωνα με το αμερικανικό πρακτορείο, Bloomberg,…

27 Νοεμβρίου 2023

Oι Βορειοκορεάτες… χάνουν τα μαλλιά τους: Πώς εξηγούνται τα αυξημένα προβλήματα τριχόπτωσης

Ένα «παράδοξο» φαινόμενο καταγράφεται στη Βόρεια Κορέα. Πολλοί πολίτες χάνουν τα μαλλιά τους και μένουν…

27 Νοεμβρίου 2023

Έσπασαν με κλωτσιά το τζάμι της καμπίνας οδηγού του ΟΑΣΘ όταν τους έκανε παρατήρηση επειδή άναψαν τσιγάρο

Ένα ακόμα βίαιο περιστατικό με θύμα οδηγό του ΟΑΣΘ, σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα…

27 Νοεμβρίου 2023

Αλ.Μεϊκόπουλος:«Ζήτημα άμεσης προτεραιότητας η εκβάθυνση του Λιμανιού του Βόλου μετά τις πλημμύρες»

Ζήτημα άμεσης προτεραιότητας για την τοπική οικονομία χαρακτήρισε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική…

27 Νοεμβρίου 2023

Iνδία: Με χειροκίνητα τρυπάνια η επιχείρηση απεγκλωβισμού των 41 εργατών από σήραγγα

Μηχανικοί του ινδικού στρατού θα αρχίσουν το σκάψιμο με χειροκίνητα τρυπάνια για να καταφέρουν να…

27 Νοεμβρίου 2023