Κόσμος

Oι Βορειοκορεάτες… χάνουν τα μαλλιά τους: Πώς εξηγούνται τα αυξημένα προβλήματα τριχόπτωσης

Ένα «παράδοξο» φαινόμενο καταγράφεται στη Βόρεια Κορέα. Πολλοί πολίτες χάνουν τα μαλλιά τους και μένουν φαλακροί, όπως αναφέρουν Νοτιοκορεάτες ειδικοί.

Μιλώντας στο Radio Free Asia (RFA), οι ειδικοί αναφέρουν πως το φαινόμενο φαίνεται να προέρχεται από διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένων των λοιμώξεων που προκαλούν τριχόπτωση, καθώς και την χρήση σαπουνιού και απορρυπαντικού πλυντηρίου ρούχων που περιέχουν «σκληρά» χημικά συστατικά.

Ο Choi Jeong Hoon, ένας γιατρός από τη Βόρεια Κορέα που διέφυγε νότια και τώρα υπηρετεί ως ανώτερος ερευνητής στο Ινστιτούτο Ερευνών Δημόσιας Πολιτικής του Πανεπιστημίου της Κορέας στη Σεούλ, εξήγησε ότι δεν είναι εύκολο για τους Βορειοκορεάτες να βρουν ήπια χημικά προϊόντα.

«Οι απλοί πολίτες δεν έχουν την πολυτέλεια να ανησυχούν για την τριχόπτωση», εξήγησε στο RFA, προσθέτοντας ότι το κόστος της θεραπείας για τον μέσο πολίτη είναι υπερβολικά υψηλό και συχνά δεν αποδεικνύεται αποτελεσματικό.

Οι θεραπείες εντάσσονται είτε στις φαρμακευτικές είτε στις καλλυντικές θεραπείες, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν μέχρι και την επιτάχυνση της τριχόπτωσης.

Τα συστατικά, που συχνά πιστεύεται ότι έχουν ευεργετικές επιδράσεις στα μαλλιά ή το δέρμα, στην πραγματικότητα δεν έχουν καμία, λόγω της «θολής» νομοθεσίας στη χώρα.

Ο Ahn Kyung Soo, επικεφαλής του DPRKHealth.org – ενός ιστολογίου που παρακολουθεί θέματα υγείας – έγραψε ότι πολλές θεραπείες μοιάζουν περισσότερο με «ανατολίτικα φάρμακα», τα οποία είναι τοπικά τονωτικά με βάση φαρμακευτικά βότανα που πιθανόν να έχουν ελάχιστα αποτελέσματα.

Μια από τις «θεραπείες» είναι να βάλει κάποιος μια βούρτσα μαλλιών που μοιάζει με βελόνα σε ένα γυάλινο μπουκάλι και στη συνέχεια να την τρίψει στο τριχωτό της κεφαλής για να το διεγείρει.

Ένας άλλος εμπειρογνώμονας, σύμφωνα με την New York Post, υποστήριξε ότι τα καπέλα του στρατού μπορεί επίσης να βλάψουν τα μαλλιά και να οδηγήσουν σε αραίωση λόγω της έλλειψης αερισμού, η οποία οδηγεί σε συσσώρευση βακτηρίων και φραγμένους πόρους.

Σημειώνεται πως όλοι οι αρτιμελείς άνδρες υποχρεούνται συνήθως να υπηρετήσουν 10 χρόνια στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Η τριχόπτωση δεν είναι αποκλειστικά θέμα που αντιμετωπίζει η Βόρεια Κορέα. Και η Νότια Κορέα είδε επίσης τα τελευταία χρόνια την ξαφνική και εκτεταμένη απώλεια μαλλιών.

Ο υποψήφιος Lee Jae-myung, ο οποίος δεν είναι φαλακρός, κέρδισε την υποστήριξη των ψηφοφόρων αφού πρότεινε η κυβέρνηση να πληρώνει για τις θεραπείες απώλειας μαλλιών.

Σύμφωνα με αναφορές, ένας στους πέντε Νοτιοκορεάτες πάσχει επίσης από τριχόπτωση.

Πηγή: Έθνος

Share

Πρόσφατα άρθρα

Έσπασαν με κλωτσιά το τζάμι της καμπίνας οδηγού του ΟΑΣΘ όταν τους έκανε παρατήρηση επειδή άναψαν τσιγάρο

Ένα ακόμα βίαιο περιστατικό με θύμα οδηγό του ΟΑΣΘ, σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα…

27 Νοεμβρίου 2023

Αλ.Μεϊκόπουλος:«Ζήτημα άμεσης προτεραιότητας η εκβάθυνση του Λιμανιού του Βόλου μετά τις πλημμύρες»

Ζήτημα άμεσης προτεραιότητας για την τοπική οικονομία χαρακτήρισε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική…

27 Νοεμβρίου 2023

Iνδία: Με χειροκίνητα τρυπάνια η επιχείρηση απεγκλωβισμού των 41 εργατών από σήραγγα

Μηχανικοί του ινδικού στρατού θα αρχίσουν το σκάψιμο με χειροκίνητα τρυπάνια για να καταφέρουν να…

27 Νοεμβρίου 2023

Μαγιορκίνης: «Σαρώνει» την Κίνα πνευμονία με περίεργα συμπτώματα – Υπάρχουν φόβοι για την Ελλάδα;

Για την έξαρση ενός τύπου πνευμονίας μίλησε ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής…

27 Νοεμβρίου 2023

Σήμερα η Cyber Monday – Τι να προσέξετε στις αγορές σας

Η Cyber Monday είναι γνωστή αποκλειστικά για τις online αγορές. Μπορεί η ημέρα των μεγάλων…

27 Νοεμβρίου 2023

Διημερίδα από το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης με θέμα «Θέατρο και Δημοκρατία: εκπαιδευτικές, κοινωνικές και καλλιτεχνικές προσεγγίσεις»

Η δημοκρατία, όπως σημειώνει ο Dewey (2016) , «είναι πρωτίστως ένας τρόπος του κοινωνικού ζην,…

27 Νοεμβρίου 2023