Τοπικά

Ο εορτασμός των Θεοφανείων αύριο στο Βόλο

ΘΕΟΦΆΝΕΙΑ

Τη μεγάλη γιορτή των Θεοφανειών τιμά η τοπική εκκλησία. Σήμερα παραμονή των Φώτων στους ιερούς ναούς τελέστηκε ο όρθρος, οι Μεγάλες και Βασιλικές Ώρες των Θεοφανείων, ο Εσπερινός, η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού,  από τις 5 έως τις 8.30 π.μ. Στη συνέχεια οι ιερείς των ενοριών θα επισκεφθούν τα σπίτια των σπιτιών για τον καθιερωμένο αγιασμό.

Στις 6 μ.μ. στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός των Θεοφανείων, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Τον Θείο Λόγο θα κηρύξει ο Αρχιμ. Γεώργιος Γιαννιός, Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αλμυρού.

Ανήμερα γιορτής  αύριο ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος θα λειτουργήσει στον Μητροπολιτικό ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, όπου θα τελέσει την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού. Στις 11.30 θα ξεκινήσει η λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού, με κατεύθυνση την παραλία του Βόλου, όπου θα τελεστεί ο αγιασμός των υδάτων και ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας θα απευθύνει τον καθιερωμένο εόρτιο χαιρετισμό.

 Την Τετάρτη 7/1, εορτή της Συνάξεως του Τιμίου Προδρόμου, ο Σεβασμιώτατος θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Αγιάς.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το